Najmlađi uživali u igraonici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Klix.ba
16.12.2012. u 15:18
0
34
Najmlađi uživali u igraonici Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa
0
1/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/9 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
U okviru 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, najmlađi su imali priliku uživati u igraonici Argeta Junior Play House.
Dječija igraonica Argeta Junior Play House je ove godine smještena u drvenu kućicu na 48 kvadratnih metara, čiju je izgradnju pomoglo njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ. Kućica će biti zagrijana grijanjem na pelete, zahvaljujući Kovan Metalnoj industriji iz Gračanice, a na isti način je realizirano grijanje kompletnog Marketa. Podršku energetski efikasnom Marketu su ove godine pružili USAID 3E (Ekonomija energetske efikasnosti), njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, te UNDP.

Direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić izrazio je zadovoljstvo unaprijeđenom igraonicom za djecu koja je dio projekta energetski efikasnog Marketa kojeg su pomogli USAID 3E (Ekonomija energetske efikasnosti) i UNDP, zajedno sa GIZ-om.

Prema riječima Johannesa Ellea, predstavnika Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ, sa Sarajevom već dugo sarađuju na temu energetske efikasnosti.

"Odlično je što ova igraonica ima sveobuhvatnu ponudu za djecu. U potpunosti podržavamo energetsku efikasnost koja je dio Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa", kazao je Elle.

Građani Sarajeva pozvani su da prisustvuju otvaranju zajedno sa svojim mališanima, koji će se u dječijoj igraonici svaki dan zabavljati uz raznolik program.

Argeta Junior Play House zamišljena je kao edukativno-zabavni kutak za najmlađe, gdje će djeca, uz profesionalne odgajatelje i odgajateljice, moći crtati, slagati puzzle, učiti strane jezike, čitati priče, gledati predstave, igrati se sa Barbie lutkama, zabavljati se uz različite društvene igre, praviti Dr. Oetker kolačiće sa Mladenom Jeličićem Trokom...

Mališani će ponovo upoznavati predstavnike različitih profesija, igrati se malih naučnika i raditi eksperimente, družiti se s maskotama, a u povodu 200. godina od izdavanje prve zbirke bajki braće Grimm svakog dana će u prostoru Argeta Junior Play Housea mladi glumac Kemal Čebo čitati sarajevskim mališanima najljepše bajke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: