{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otpušteni vojnici OSBIH iz RS-a "preselili" proteste u Banju Luku

F
9.7.2012. u 13:00
5
49
Otpušteni vojnici OSBIH iz RS-a "preselili" proteste u Banju Luku
5
Otpušteni pripadnici Oružanih snaga BiH iz RS-a, koji su ranije protestirali u Sarajevu zajedno s kolegama u FBiH, "preselili" su proteste u Banju Luku, jer tvrde da vlast u RS-u odugovlači rješavanje njihovih problema.
U neposrednoj blizini zgrade Vlade RS-a, u Parku "Mladen Stjanović", u kojem je jedino po važećem zakonu u RS-u dozvoljeno okupljanje i protesti, bivši Oružanih snaga BiH iz RS-a žele da upozore izvršnu vlast da još čekaju da ona realizuje dogovor po kojem je njihovo penzioniranje prebačeno na entitetske vlade.

Novac za njihove penzije je, podsjećaju, osiguran, ali smatraju da Vlada RS-a odugovlači cijeli proces.

Iz Fonda PIORS-a i dalje ponavljaju da po zakonu u RS-u oni nisu nadležni za demobilizirane vojnike Oružanih snaga BiH iz RS-a, već traže da im novac bude isplaćen u vidu otpremnina putem računa Ministarstva odbrane BiH.

Tvrde da po novom zakonu o PIORS-a demobilizirani vojnici ne mogu biti ni u jednoj od kategorija za koje su oni nadležni.
„Vlada RS-a odugovlači cijeli posao kada smo mi u pitanju i moramo izaći na ulice“, rekao je predstavnik bivših pripadnika Oružanih snaga BiH iz RS-a Rade Dželetović.

On i njegove kolege, kojih se danas oko 50 okupilo u gradskom parku, naglašavaju da neće odustati od ovog vida protesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: