Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne razumijem ljude recimo iz Hidrogradnje, GP Puta.... kako mogu mirno da sjede i gledaju kako ovje rjesavaju dok oni zive u agoniji ??
@Kattana Prosjecna plata 3 200 maraka. Prosjecna otpremnina 8 500 maraka. U unistenim firmama po Srednoj Bosni, prosjecna plata 400-500 maraka, otpremnina uglavnom nema, radni staz neuvezan. Pa ovi kamenjarsk srbi, vodaju Bakira i SDA kao cuke.
Otpremnine od propalog preduzeća?!? Ovo nidje na svijetu nema. Ovo ni Švicarska ne može podnijeti.
Sada i bosnjaci i srbi trebaju napraviti sranje i traziti otpremnine. Zasto ovi ugrozeni i majorizirani imaju privilegije cu od 8 do 15 milja.. Dizite se konji i nemojte im ovo dozvoliti
ovakve plate bi imali u nemačkoj, pa neka idu...
Ako prodaju Aluminij Mostar, drzava BiH je izgubila aluminijum kao resurs u domacoj proizvodnji! Mozete se svi spakovaati i otici! BH telekom je vec prodat Turcima tajno, ne govori se o tome! Elektroprivreda samo sto nije, a Bosnalijek su sjebali isto kao Aluminij Mostar!
Ko je odobrio da bse sredstva od povrata PDV-a koriste za isplatu otpremnina? Zašto o ovome šuti FMERI? Zašto druge firme koje su u problemima nisu mogle koristiti ovakva sredstva? Zašto Vlada uvijek mora uraditi ono što joj naredi Dragan Čović i našim parama plaćati njegove dugove?TRAŽIMO SVI MI ODGOVORE I ODGOVORNOST!!!
Oni treba da vrate od ogromnih plata kojima su doveli do raspada takve firme...?!
Ovi sto pisu nebuloze da se malo upoznaju sa procedurom povrata PDV-a.to je novac koji je aluminij preplatio za PDV i on stoji u UIO.uvijek ga mogu povuci ne samo oni nego i svaka druga firma koja je preplatila ovu vrstu poreza.
Kad ce biti uhapseni i optuzeni odgovorni za propast Aluminija? Ovo nema nigdje da se tolika firma unisti a niko ne odgovara. Sta je sa direktorima i upravnim odborima koji su vodili firmu pisljednjih 20 godina?
U prevodu, džaba ovi polizaše dupe Dragančetu neki dan kad su mu se izvinjavali za nelagodu koju je doživio, kad ih je ipak odlučio .ebati hahahahahahaha
To Ćović podmazuje privatnim novcem ,bolje i to nego da nezadovoljni radnici mu sve otmu ,jer to i jeste njihovo .
Treba vama dati jedan Veliki KuWac - to ste jedino zaslužili!
Treba nekogazguziti u Sarajevu ! Od bošnjačkih para platiti lopove, šoviniste i uzepejce ?
Gdije su pare od prodaje niste placali struju pola god znaci 100% profit
kakav povrat pdv. Pa dugovi pola milijarde sav povrat pdv treba uplatiti onom kome duguju.
Sarajevo koje najviše placa PDV-A mora sad placati i HDZ igrice.
Evo zivo me zanima informacija da li ce se uz otpremnine isplatiti svi pripadajuci porezi i doprinosi, koji na oporezivi dio iznose 72,5%? Zakon o porezu na dohodak i pripadajuci Pravilnik o primjeni tog Zakona, propisuju da je, u slucaju otkaza zbog tehnoliskog viska, neoporeziva otpremnina do visine 3 prosjecne plate u FBiH sto je cca 2700 KM. Ako se sporazum zakljuci umjesto otkaza, na iznos otpremnine moraju se platiti puni porezi i doprinosi.