{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkloniti nedostatke iz Izvještaja EU o napretku BiH

S
14.12.2010. u 13:25
0
0
Otkloniti nedostatke iz Izvještaja EU o napretku BiH
0
Otkloniti nedostatke iz Izvještaja EU o napretku BiH
Evropska komisija uočila brojne nedostatke u BiH
Savjet ministra BiH usvojio je informaciju Direkcije za evropske integracije o nalazima i preporukama Evropske komisije sadržanim u Izvještaju o napretku BiH za 2010. godinu i Strategiji proširenja i ključnim izazovima 2010-2011. godine.
Ministarstva i druga tijela uprave zadužena su da razmotre Izvještaj Evropske komisije i da u svoje planove rada za 2011. godinu unesu aktivnosti kojima će prevazići nedostatke navedene u Izvještaju i dokumentu Strategija proširenja i ključni izazovi 2010. - 2011. godine.

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici utvrdilo Prijedlog godišnje platforme o obavještajno-bezbjednosnoj politici, koja sadrži smjernice za rad Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH. Prijedlog godišnje platforme biće upućen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru.

Na sjednici je utvrđen i Prijedlog sporazuma o saradnji u oblasti turizma između BiH i Hrvatske, te Prijedlog sporazuma o saradnji između BiH i Slovenije u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa, kojim su definisani uslovi za dobrovoljno pružanje pomoći u slučaju katastrofa na principima reciprociteta i mogućnostima dviju država.

Utvrđen je i Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u oblasti zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika.

Savjet ministara BiH prihvatio je Inicijativu i odredio delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o kreditu između BiH i Unikredit banke Austrije AG za projekat "Vodosnabdijevanje i kanalizacija u opštini Čelić" vrijedan 3,1 miliona evra.

Na prijedlog Ministarstva pravde donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uspostavljanju Jedinice za implementaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Sjedište Jedinice za implementaciju projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH biće Sarajevo.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva odbrane, donijelo je Odluku o nastavku rada Ekspertskog tima radi izrade cjelovitog prijedloga u vezi sa primjenom i provođenjem Sporazuma o pravnom položaju snaga (PfP/NATO SOFA), saopšteno je iz Vijeća minstara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: