BiH
0

Danas sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine će danas u Sarajevu razmatrati izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH te međunarodnih obaveza BiH za period januar - septembar, kao i sporazum naše zemlje sa Slovenijom o saradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa.

Predloženi su također sporazum s Hrvatskom o turističkoj saradnji, kao i memorandum o razumijevanju koji se odnosi na saradnju u oblasti turizma između naše zemlje i Egipta.

Nacrt osnova za vođenje pregovora o zaključivanju amandmana na član 20. paragraf (1) Konvencije UN-a o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena također je među brojnim drugim pitanjima u mogućem dnevnom redu ove sjednice Vijeća ministara.

Predložena je i izmjena odluke o uspostavljanju Jedinice za implementaciju projekta izgradnje zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u BiH, o čemu će se također odrediti Vijeće.

Pred ministrima će biti i dokument "Aktivnosti za integraciju zdravstvenih sektora Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju“.

Prema najavi, Vijeće će razmotriti informacije o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini u prvih devet mjeseci ove godine, o aktuelnom statusu BiH u NATO integracionom procesu, kao i o nalazima i preporukama Evropske komisije sadržanim u Izvještaju o napretku BiH za 2010. godinu i dokumentu Strategija proširenj? i ključni izazovi 2010/11.