{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkazano predavanje negatoru genocida u BiH Michaelu Parenti

F
16.5.2012. u 11:23
8
7
Otkazano predavanje negatoru genocida u BiH Michaelu Parenti
8
Otkazano predavanje negatoru genocida u BiH Michaelu Parenti
Čelnici osam institucija, prijatelja BiH, koji su zahtijevali da se otkaže predavanje Michaela Parentia, jednog od negatora genocida nad Bošnjacima u BiH, uputili su pismo predsjedniku Centra za mir i pravdu "San Jose" dr. G. Sharatu Linu u kojem su izrazili zahvalnost zbog odluke o otkazivanju tog predavanja.
U ime žrtava zločina agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, posebno Bošnjacima, uime više hiljada američkih Bošnjaka koji žive u Kaliforniji, te u ime više od 350.000 sjevernoameričkih Bošnjaka, od kojih su većina žrtve zločina agresije i genocida, izražavamo zahvalnost zbog odluke Upravnog odbora Centra za mir i pravdu "San Jose" da udovolje zahtjevima da se otkaže predavanje Michaela Parentia zakazano za 31. maj.

To se navodi u pismu zahvalnosti koji su potpisali predstavnici Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Instituta za istraživanje genocida Kanada, Američkog savjetodavnog vijeća za BiH, Bosansko-američkog instituta za genocid i obrazovnog centra, Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, Bošnjačke kulturne zajednice "Preporod" Sarajevo, Vijeća bh. organizacija u Australiji i Društva za ugrožene narode Njemačke.

"Zahvaljujemo se na vašoj spremnosti da se susretnete i razgovorate s preživjelim žrtvama genocida iz bošnjačke zajednice u Kaliforniji. Vaša odluka da udovoljite našim zahtjevima je pravedna i podrška za istinu i pravdu u svijetu. Zahvaljujemo vam na spremnosti da preispitate svoju originalnu odluku uime žrtava zločina agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, zbog hiljada onih koji su silovani, mučeni u koncentracionim logorima smrti, ubijeni i nasilno protjerani sa svoje zemlje", stoji u pismu zahvalnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: