Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tako mi je drago...sad jos plasticne flase itd. da se naplacuju i vracaju i Bosna bi bila kao bombona :D
to bi fakticki istrijebilo sav nacionalizam i bili bi ko Švedska napredni
ma sto posto...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je samo jos jedan nacin da se bogati jos vise obogate. U cemu vi i dalje bacate smece? Razlika je samo sto sad kupite kesu a ne dobijete je dzaba.
Ja sa sobom nosim tasnu, rijec cekeri mi nije poznata. U rijecniku nisam mogla naci sta je ceker. Preko googla mi pokazuju kokosije noge.
ovo je jedna od rijetkih dobrih stvari koje su se "uvele" od rata... smrt glupim plasticnim kesama! kad od Mostara krenes juzno vise se krosnje od njih i ne vide, fuj! ima zemalja gdje su potpuno zabranjene, nedavno citala, upozoravaju putnike da ce platiti kaznu ako iz aviona s istim izadju... i treba ih zabraniti!
Auto na bio gas. 1 kesa organskog otpada daje goriva dovoljno za 30 km voznje! Nije plan da se plasticne kese ukinu ali ima ih mlijarde praznih u prirodi Ovako bar nece ici prazne u smece.
mene nije niko pitao hoću li kesu ili ne, ja platio, uzeo kesu, natrpao i otišao...
ukinut skroz plasticne kese , uvesti papirne kese koje su bio razgradive. opste poznato je da plasticnoj kesi treba 75 godina da se bi se raspala.
imaju se kupi posebne kese za smece , ako si primjetio ima ih raznih boja os zute , plave , crne i jos imaju na vrhu traku kojom zatvoris kesu da se smece nerasipa okolo.
Bravo! Kamo sreće da su nam sve rijeke čiste kao Una i da su svi stanovnici ekološki osviješteni!
sve se može kada se hoće... ;-)
Da da Iste su se i ranije placale samo od strane prodavaca, sad prodavac ima extra porofit po svakoj vrecici. A drzavi i dalje k.urcina od velikih trgovackih lanaca.
Pokazalo se uspjesno drugdje zasto ne i kod nas
...i tako se sada umjesto tih kesa, za otpad koriste druge kese...
...koje, jelte, isto nisu džaba...
...gume se čuvaju za demonstracije...
Našu raju samo po džepu treba i uredu je onda :)
Ziva istina. ;)
još samo da se netko hoće sjetiti da počne otkupljivati plastične boce kao u Hrvatkoj.Ja mislim da bi se zemlja očistila za godinu dana.Kad bi se tek tada Romovi bacili na posao.
Romovi su najveći ekolozi u državi
Ljetos su i kod nas pokrenuli otkup flasa samo sto se vjerovatno nije isplatio, za 1kg flasa dobijes nekih 0,30KM. Treba dosta flasa skupiti da bi sta zaradio. Tako da ne znam da li to postoji jos.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)