BiH
132

Otac uhapšenog Kemala Murića: Sve su pretresli, odnijeli su dva kompjutera

Anadolija
Musa Murić (Foto: Anadolija)
Musa Murić (Foto: Anadolija)
Musa Murić, otac uhapšenog Kemala u opsežnoj akciji u borbi protiv terorizma koju realiziraju policijski djelatnici Federalne uprave policije, kazao je da su jutros u 6 sati pretresli kompletnu kuću. Ističe da su pretresli i njega kao i drugog sina.

"Ništa nisu našli. Nema šta, čisti smo 100 posto. Da je u tome, prvo bih mu ja sudio. Prvo bih ga ja prebio i izbacio iz kuće. Međutim, nema veze ni sa čim, samo što ima bradu i klanja. Da ja znam da je u tome, ne bih mu dao da sekunde živi u ovoj kući", naglasio je Murić.

Musa živi u kući sa dva sina, od kojih je jedan Kemal. Oženjen je i ima četvero djece.

"Najgore mi je što su se djeca jutros uplašila. Sve su pretresli, garaže, iglu nisi mogao da sakriješ. Odnijeli su moj kompjuter, u kojem nema ništa, i njegov. Ništa nisu našli. Ja sam stolar i Kemal radi sa mnom", pojasnio je Musa. 

Dodaje da je upućen da ide u "nekakav mesdžid" te da mu je uvijek govorio da pazi šta radi i vodi računa. 

Podsjetimo, po nalogu tužioca iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, na području Kantona Sarajevo, provodi se opsežna akcija u borbi protiv terorizma koju realiziraju policijski djelatnici Federalne uprave policije uz podršku partnerskih policijskih agencija i OSA BiH, a vrše se pretresi i lišavanja slobode osoba povezanih sa IDIL-om i radikalnim grupama.