Komentari (353)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto? Mislim stvarno mi nije jasno...
Seljacini zatucanoj (glasac SDA vjerovatno) jako dosadno bilo, pa sta ce nego razbijati... Idioti!
Samo je bilo pitanje vremena kada ce se ovo desiti.. ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Žestok idiot, pa da mi je rod najrođeniji.
Da je neka nacionalna netrpeljivost u pitanju bila bi čitava katedrala na meti tih tvojih imaginarnih "nacionalista". Ovdje je vrlo očigledno da su to uradili neki pijani klinci, debili neodgojeni. Nikakve filozofije nema. Svi vi koji u ovome vidite nacionalizam vjerovatno ne izlazite navečer da vidite kakva nam je omladina, sve go debil, vandalizam im dođe ko hobi, ruše i lome gdje god stignu i šta god stignu tako da se i Papa jednostavno našo na putu nekom kabadahiji. Gadite mi se vi koji iz običnog vandalizma pokušavate stvorit nacionalizam samo da bi opravdali sopstveni šovinizam i netrpeljivost.
Seljačino: Katedrala je stalno na meti vandala, ali naravno da se ne piše o tome a najbolji su dokaz grafiti koji se stalno uklanjaju, a da ne spominjemo nabadanje kondoma na kip Isusov iznad ulaza prije nekoliko godina, tako da molim te, izvuci glavu iz dupeta i pomiriši stvarnost!
nije vazno izlazimo li mi koji vidimo to, vec policija koja paradira kolima kad vidi takvo vandalsko ponasanje, umjesto da izadje iz auta i malo te vandale izpendreci, samo produze dalje. fuj, kakvi mi, takva i drzava, omladina, sudstvo i policija. ovo sto kod nas ima, to neces vidjeti ni u zg, ni u bg. sramota.
taj štap se koristi za istjerivanje vampira
pomenik papi Ivanu Pavlu II podignut pred katedralom Srca Isusova u Sarajevu neznatno je oštećen a policija traga za počiniteljima no iz crkvenih krugova u srijedu navode kako je riječ o nenamjernom činu te da od toga ne treba raditi problem. Iz sarajevske policije potvrđeno je kako je policijska ophodnja u srijedu rano ujutro opazila oštećenje na kipu Ivana Pavla II postavljenom u travnju 2014. Nakon provedenog očevida započeli su potragu za počiniteljima oštećenja. Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA) objavila je pak kako je na video snimkama s kamere postavljene u blizini katedrale jasno vidljivo da mladići koji su prouzroočili oštećenje nisu imali nikakvih loših namjera. Na snimku su vidi kako je nekoliko mladića pokušalo napraviti selfie snimke uz spomenik a jedan od njih je previdjevši stepenice na povišenom postolju Papinog kipa počeo padati te se nehotice uhvatio za Papin štap koji se tom prigodom u donjem dijelu otkinuo. KTA ističe kako su se brojni turisti i prolaznici nastavili fotografirati pred Papinim spomenikom koji je Sarajlijama posebno drag. Rektor katedrale monsinjor Ante Meštrović je zahvalio policijskim djelatnicima na otvorenosti i suradnji te na sebe preuzeo brigu da taj dio štapa čim prije bude ponovno vraćen na njegovo mjesto, navodi KTA.
Joj koja patetika, ko fol vam žao :) no sada spomenik ima drugu simboliku, papa digao križ i vrši egzorcizam , a možda i pokrštava prolaznike :D
Nije mi poznato da se i jedan katolik moli papi, ako misliš da je tako onda te hodža slagao. Papa predvodi molitivu, a vjernici ga slijede. To je sva filozofija. Spomenici su odraz civilizacijskog dostignuća, npr, koza nije u stanju napraviti spomenik, čovjek jeste, bog mu dao tu mogućnost!
Treba skloniti taj glupi kip ! Zasto je uopste postavljen ?! Koliko je para potroseno za taj kip, ja vjerujem da se moglo prehraniti 100 gladnih ljudi u Sarajevu. Valjda je prece nahraniti gladne, vec praviti glupe kipove koji nam niti mogu pomoci niti mogu odnemoci. I onda kazu vandalizam ovo ono. Pa samim postojanjem kipa je stvoren prostor za potencijalni vandalizam !
U sloveniji se gradi islamski centar, u beton i željezo biti će ulupano 30.milijuna eura, možeš zamisliti koliko bi se građana sarajeva od toga moglo nahraniti???
@Balian od Ibelina ... treba postaviti kip tvoje mame, da svi vide koja je ku.r.va !
ovo je neki srbin 100%
gdje su kamere ??? ... nemojte mi reci da se ne snima ovdje . dakle,gdje je snimak ???.. sramota je da niko nije vec uhapsen za ovo ... ako ovo nekaznjeno prodje onda stvarno .....
Sramota ...
http://saff.ba/izvjestaj-un-a-krscani-su-srusili-i-unistili-vecinu-dzamija-u-srednjoafrickoj-republici/#.VUpIBPmqqko
Ma treba ovo skroz srušiti... Umjesto da podižete spomenike našim gazijama, našim herojima kao što su Husein-kapetan Gradaščević, Naser Orić ili Mirza Hatić, vi dižete spomenike kojekakvim vlaškim svecima. Sram vas bilo sve!
Danas je đurđevdan,cige garant da prodaju željezo !!!
ja stvarno neznam koja budala postavi papu u sarajevo kad je u sarajevu samo 1 %katolika e moje bosnje
@ferid1: Ne mogu da vjerujem koje idiotsko rezonovanje. U Washingtonu ima spomenik Alberta Einsteina, a opet ne vjerujem da tamo ima puno preko 1% teoretskih fizičara. Ali nek si ti nekoga nazvao budalom.
Bošnje su predobri, to je naprosto nemoguće. Uvijek, ali baš uvijek je podmetanje zlih komšija. A kad su katolici u Sarajevu čekali 14 godina, tražili 36 dozvola, da bi na kraju Hrvati iz Hrvatske napravili crkvu usred ''multi kulti, šega, raja i ćevapi''grada, to je također hrvatsko podmetanje. Muslimani osuđeni zbog kriminala u HR imaju veća prava od Hrvata u BiH, to im plaćaju Hrvati, npr. halal ishranu, dok katolicima istovremeno uništavate vjerske objekte. Pa ako smo ravnopravni, onda vi platite muslimanima u HR izgradnju džamije iz vašeg BiH proračuna. Evo i dokaza: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/islam-u-hrvatskoj-model-za-evropu Muftija je rekao da se model mora temeljiti na uzajamnoj integraciji. http://direktno.hr/en/2014/domovina/6067/Muftija-Hasanovi%C4%87-Model-integracije-islama-u-RH-trebali-bi-slijediti-svi.htm ALI TO ZA BOŠNJE U BIH NE VRIJEDI, ONI IMAJU NEKU SAMO NJIMA RAZUMLJIVU IDEJU SAŽIVOTA, TAKVU KOJU NITKO NEĆE OSIM NJIH SAMIH.
Ne znam mozda grijesim ali jel katolickoj crkvi u ratu nesto falilo? A znamo sta je bilo sa dzamijom u Ahmicima i ziteljima npr. da sad ne idemo dalje
Istina boli, znam ja to. Za Ahmiće sam se ispričao, provjeri moje komentare. Zato je za protjerivanje 15000 Hrvata iz Bugojna presuda glasila 6 godina. To je vaša pravda. Kad ste nakazni izborni zakon koristili za majorizaciju, onda je to ok, a kad to Hrvati naprave, onda je to najveća nepravda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
može li u ovom gradu išta ostati da se ne oskrnavi?!
Pronadji razlike :)