Potvrđeno za Klix.ba
586

Ostaje na snazi odluka o otkazu Izetbegović na Medicinskom fakultetu UNSA

B. R.
Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a (Foto: D. S./Klix.ba)
Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a (Foto: D. S./Klix.ba)
Ostaje na snazi odluka o otkazu Sebiji Izetbegović na poziciji profesorice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (MF UNSA).

Rektor UNSA Rifat Škrijelj je potvrdio za Klix.ba da Upravni odbor UNSA na nedavno održanoj sjednici nije uvažio, ali ni odbio žalbu na odluku o otkazu. To znači da na snazi ostaje odluka o otkazu. Ukazao je da nije nadležan komentirati odluke Upravnog odbora UNSA.

Izetbegović, koja je i direktorica Kliničkog centra UNSA, otkaz je dobila 24. aprila ove godine. To se desilo nakon što joj je Senat UNSA oduzeo zvanje magistra i doktora nauka. Međutim, Općinski sud u Sarajevu je u junu odložio poništenje zvanja doktora nauka kao mjere osiguranja.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je nedavno odlučilo da neće istraživati vjerodostojnost dokumentacije sa postdiplomskog (magistarskog) studija Izetbegović na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Njen advokatski tim je najavio da će tražiti da joj se vrati zvanje. No, rektor Škrijelj je pozvao Izetbegović da pokaže diplomu magistra.