{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo" slavi 35 godina postojanja

11.5.2015. u 12:56
262
0
Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo" slavi 35 godina postojanja
262
Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo" slavi 35 godina postojanja
Javna ustanova Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo" će 35 godina uspješnog rada i postojanja obilježiti četverodnevnom manifestacijom pod nazivom "Muzici u čast".
Osnovana 1980. godine kao Škola za osnovno muzičko obrazovanje i vaspitanje "29. novembar", ova škola je kontinuirano radila čak i u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu. Naziv Osnovna muzička škola dobija 1994. godine. Škola je po osnivanju novog odsjeka 2003. godine dobila naziv koji i danas nosi – Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo". Područno odjeljenje u Ilijašu otvara 2005.

Uspješnost ove škole, njenih nastavnika i učenika najbolje ilustruje broj osvojenih nagrada u zemlji i inostranstvu. Samo u zadnjih desetak godina učenici i nastavnici ove škole učestvovali su na 65 takmičenja na kojima su osvojili 17 specijalnih nagrada, 205 prvih nagrada, 188 drugih nagrada i 90 trećih nagrada.

Svoje muzičko obrazovanje u ovoj javnoj ustanovi godišnje završi oko 550 učenika, a neki od njih danas su uspješni studenti i priznati muzički i baletski umjetnici.

S ciljem trajne edukacije svojih učenika i nastavnog kadra JU OMBŠ "Novo Sarajevo" je bila organizator i učesnik mnogobrojnih takmičenja, masterclassova i seminara. Nastavljajući tradiciju vrijednu poštovanja, u dane kada slavi 35 godina postojanja, škola poklanja gradu Sarajevu i svim njegovim građanima četverodnevnu manifestaciju pod nazivom "Muzici u čast".

Manifestacija će se održati u prostorijama JU OMBŠ "Novo Sarajevo" na adresi Kemala Kapetanovića 43 od 18. do 21. maja 2015. godine. Dnevne aktivnosti u vidu stručnih seminara i baletskih radionica na kraju svakog dana bit će krunisane svečanim koncertima sa početkom u 20 sati.

Program manifestacije "Muzici u čast" donosi četiri koncerta. U ponedjeljak, 18. maja bit će održan koncert udruženja "Suncokreti", 19. maja slijedi koncert nastavnika JU OMBŠ "Novo Sarajevo", 20. maja koncert bivših učenika JU OMBŠ "Novo Sarajevo", a 21. maja će biti održan koncert prvonagrađenih učenika škole u školskoj 2014/2015 god.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: