{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert studenata Muzičke akademije Sarajevo u slavljeničkom duhu

Klix.ba
5.3.2015. u 09:00
21
2
Koncert studenata Muzičke akademije Sarajevo u slavljeničkom duhu
21
Koncert studenata Muzičke akademije Sarajevo u slavljeničkom duhu
Muzička akademija u Sarajevu ove godine slavi 60 godina svoga postojanja, što je hvale vrijedan jubilej ne samo ove muzičke institucije, nego i kulturne sredine u kojoj djeluje.
Stoga će koncertna sezona Muzičke akademije u narednom periodu javnosti ponuditi niz koncertnih dešavanja kojima je za cilj u kvalitetnom umjetničkom duhu proslaviti jubilej.

Prvi koncert u martu rezerviran je već za četvrtak, 05.03.2015. kada će slušatelji imati priliku čuti djela Johanna Sebastiana Bacha, Domenica Scarlattia, Roberta Schumanna, Mihaila Glinke, Staffana Mossenmarka, Johannesa Brahmsa, Olea Schmidta i Mauricea Ravela.

Program je zamišljen kao esencija kompozitorskog stvaralaštva počevši od 17, pa do 21. stoljeća, a javnosti će ga prezentirati mlade umjetničke snage čije će interpretatorske mogućnosti, nadamo se, jednoga dana postati i glavnim nositeljima muzičkog života BiH.

Tako će na koncertnom podijumu umjetničke aspiracije sa slušateljima podijeliti Valentina Dimitrijević (flauta), Edin Čekić (harmonika), Zerina Šabotić (klavir), Lazar Vinković (viola), Amela Frljučkić (harmonika), Džana Begović (violina), Azmir Halilović (harmonika) i Zlatan Božuta (klavir).

Ne preostaje ništa drugo do pozvati sve zainteresirane ljubitelje muzičke umjetnosti da se pridruže studentima Muzičke akademije u Bosanskom Kulturnom centru u 19:30 sati. Ulaz na koncert je slobodan, stoga dobrodošli, poručili su iz Muzičke akademije u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: