Okupio 1.600 fanova
0

Osnovana Facebook grupa za podršku poštaru - kockaru

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na popularnoj društvenoj mreži Facebook osnovana je grupa podrške Benjaminu S., poštaru koji je prokockao 44.000 maraka namjenjenih za penzije.

Iako je poštar osumnjičen za teško krivično djelo pronevjera u službi, očito da je takav potez naišao na odobravanje korisnika Facebooka koji su se ujedinili u grupi čija je parola "Svi kladioničari su uz tebe".

U grupu se dosad priključilo više od 1.600 članova kojima se navodno obratio i Benjamin.

On se, prije svega, želi izviniti penzionerima, jer su to dobri ljudi i da sve skupa nije trebalo da se ovako završi.

"Svi oni su već dobili svoj novac i niko od njih neće biti oštećen u ovoj priči. Ja im se izvinjavam zbog iznenađenja i mogućeg stresa koji su doživjeli. Nadam se da će mi većina njih oprostiti ovu egzibiciju, jer znam da su me voljeli", poručio je Benjamin svojim fanovima.

Za kraj svog obraćanja, poštar - kockar zahvalio se svima koji ga znaju na pruženoj podršci, ali i svim ostalim.

Podsjećamo da je Benjamin S. uhapšen pod sumnjom da je prokockao 44.000 namjenjenih za isplatu penzija penzionerima u općini Vogošća. Suspendovan je sa posla, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

Poštar je Tužilaštvu predat u petak, tužilac Oleg Čavka ga je saslušao i protiv njega je otvorena istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo pronevjera u službi.

S obzirom da nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje, te da nije ranije krivično gonjen, nakon saslušanja u Tužilaštvu, poštar je pušten da se brani sa slobode odakle se sada zahvaljuje svojim fanovima na pruženoj podršci.