Sarajevo
0

Poštar prokockao 40.000 KM namijenjenih za penzije

Sarajevo-x.com
Poštar iz Sarajeva, čije identitet policija nije saopćila, prokockao je oko 40.000 maraka koje su bile namijenjene za isplatu penzija. Iako nam u MUP-u KS nisu saopćili identitet poštara, potvrdili su da se ovaj incident prekjučer doista dogodio.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o poštaru Benjaminu S., koji je novac potrošio kladeći se u jednoj od sportskih kladionica u Vogošći. Međutim, nije poznato da li se poštar kladio na jedan ili više parova, no da je pogodio poštar bi, kako saznajemo, dobio 80.000 KM.

Međutim, na njegovu nesreću, poštar je loše procijenio pa je novac izgubio, nakon čega je otišao u policiju i sam se prijavio da je prokockao novac namijenjen za isplatu penzija.

Policija je o ovom slučaju obavijestila sarajevsko Kantonalno tužilaštvo koje će odlučiti koje će zakonske mjere dalje biti poduzete protiv poštara.

S obzirom da je vikend, komentar iz BH Pošte o tome ko će nadoknaditi prokockani novac namijenjen za penzije, te da li je radnik suspendovan s posla, nismo mogli dobiti.