Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamislite kad dodje neki tatin sin koji je bukvalno kupio diplomu na ovoj priznatoj privatnoj pijaci da vas operise? Jadna li si Bosno i Hercegovino
Umjesto Hipokratove zakletve ce obecavati da imaju dovoljno na racunu da plate jos kiji ispit. nece to bit doktori... to ce biti ubice...
takvi i trebaju da vas operisu,kakav narod takvo stanje
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Samo nam je još ovo falilo, i nako nam je malo štela sa medicine u Sarajevu. Sad plati paš postat doktor. Onaj ko ima toliko para, može otić i studirat negdje vani, ali neće jer je teže.
Bar znamo na čemu smo, a ista je stvar i u mnogim drugim oblastima samo se to manje vidi i nešto je manje bitno. Ovi što upiru svim silama da nam ostane kao što jest i što ko biva se bore za sve nas a trpaju samo sebi na račun su nam najveći neprijatelji. Još oni nas zovu genocidašima. Svaki konj koji genocid u Srebrenici koristi da nešto dokaže je obični manipulator koji koristi tragediju tih ljudi za vlastitu korist.
Kad studenti budu razgovarali o ispitima polozenim i ne polozenim bice ^kolega koliko imate rata do kraja?^
E bice veselo sa nasim ljekarima koji tu zavrse
hahaha pa ko će ovo priznat... a najjači mi je intergalaktički, multinacionalni, multikulturalni, multireligijski univerzitet u Travniku sa glavnim amfiteatrom u FIS Vitezu i velikom salom za predavanja u Grand MS-u. I oni isto imaju brojne stručnjake, koji će našu omladinu dobro osposobiti da ne vise po birou.
Ovdje ce bar studenti legalno placati, za razliku od drzavnog gdje se ilegalno kupuju ispiti. A tuzno je sto mislite da sa drzavnog fakulteta dobijate bolje doktore, to niko ne zna dok ne vidi ko sve zavrsava i na kakav nacin.
Bar ce ovaj legalno i javno biti privatan. Na onom je svakako sve korumpirano, isto ti dodje, ha ga placao tamo ilegalno ha ovdje legalno. To sto mislite da sa drzavnog fakulteta dobijate bolje doktore, to ne znate dok ne vidite koji sve debili zavrsavaju i nakakav nacin.
necete vi imati para da platite te tatine sinove da vas opresu, slobodno se ne morate sekirati ;)
pa strasno brate mili... ni drzavni fakulteti nisu bajni,ali medicinu "privatizovati" u nasoj drzavi je presmijesno... privatni fax kod nas i na zapadu su merkur i pluton,tako da su vam smijesne te price kako su na zapadu najbolji fakulteti privatni,pa mislite i kod nas ce...kod nas ce samo neko dobro da zaradi,da izbaci vojsku nesposobnih "doktora" i da se dici svojim studentima,a isto tako ce da se dice i rukovodioci pravnih privatnih fakulteta,kako im studenti imaju pune ruke posla braneci doktore s privatnih fakulteta... samo treba bjezati iz ovog trulog sistema...:(
Još da hoće i stomatologiju Ganić osnovati , da malo spusti na zemlju pojedine nadrkane profesore u Sarajevu
Jadni mi sa ovim doktorima sa ovog faxa
Da li iko ovdje spominje da se ove godine na medicinskom fakultetu upisalo tj.polozilo prijemni ispit samo 30 buducih studenata.Razlog tome su upravo privatne skole.I medju polozenim su najmanje djeca advokata,doktora,sudija..politicara.Bas takvi su zavrsavali privatne skole koje nisu na nivou nasih gimnazija.Takvi isti ce upravo upisivati i privatne fakultete.Ne mogu se privatni fakulteti nasi mjeriti sa standardima privatnih fakulteta na zapadu. Ovdje i najveci kloc dobije 10ku za lovu dobije zvanje magistra na privatnom fakultetu.Takvi nam onda unistavaju firme i sportske klubove kada do#u na rukovodeca mjesta. Odlican primjer je direktor KK Bosne.Magistar sa diplomom privatnog faxa a sposobnosti nula bodova. Klub mrtav samo njemu jos niko izgleda nije poslao mail a i da mu ga posalje sumnjam da bi ga znao otvoriti i procitati.Pravi 'hu iz ju'!
E blago nama ko će nas liječiti u budućnosti. Danas svako može otvoriti fakultet, svašta je moguće u ovoj našoj BiH. Privatnih fakulteta na svakom koraku, a nepismenih i primitivnih nikada više.
Nek nam je Bog svima na pomoći, i nama koji muku mučimo da završimo regularni, a i vama pacijentima sa gospodom koju ova ustanova "stručno osposobi".
Samo neka Ganic dokaze porijeklo imovine i sve mu halalim! pa i ona 4 miliona dolara koje je dao Gadafi, a on preuzeo!!!
Dobra i zdrava konkurencija je uvijek dobro dosla i dosta je bilo 'monopola' sa Drzavnim fakultetima. Ja sam sa zavrsio ETF i vrlo dobro znam kako je ko polagao i zavrsavao fakultet prije 5-6 godina i tada su babini sinovi polagali kako su polagali a vjerum da je danas jos gora situacija. Ja danas ne vidim razliku izmedu Privatnih i Drzanih i jednim i drugim moras debelo platiti da bi ga zavrsio samo sto te jos na Drzavnom tretiraju kao 'zivotinju' a ne kao studenta!!!!
Slazem se da nam je samo jos ovo trebalo ali sacekajmo i vidimo na sto ce ovo liciti. Ruku na srce ni sadasnjim doktorima koji zavrsavaju ja ne vjerujem jer ni oni nemaju pojma i njih je vise od 50% placalo ispite, ovo znam jer mi je supruga studirala medicinu i odustala na 4-oj godini upravo jer su joj trazli velik iznos novca za dva ispita. Da ne bude zabude govorim o starom sistemu skolovanja a ne o ovim kvazi doktorima sa Bolonjskim sistemom. I tako je na svim ostalim fakultetima cast izuzetcima ali veliki broj studenata i na Drzavnim fakultetima zavrsama ispite i fakultete sa "kovertama"!!!!