{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmić: Oružane snage kao nada u euroatlantske integracije

F
1.12.2014. u 19:43
6
21
Osmić: Oružane snage kao nada u euroatlantske integracije
6
Akademijom u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) u Sarajevu večeras je obilježen 1. decembar, Dan oružanih snaga BiH.
Uz čestitke pripadnicima OSBiH i Ministarstva odbrane, ministar odbrane Zekerijah Osmić obratio se predstavnicima Zajedničkog štaba OSBiH, Parlamentarne skupštine i izvršne vlasti BiH, EUFOR-a i NATO-a, članovima diplomatskog kora i drugim predstavniicima međunarodne zajednice, te brojnim drugim zvanicama.

"Prvi decembar je poseban dan i za državu BiH. Historija će pamtiti da smo bili prethodnici procesa koji vode BiH ka euroatlantskim integracijama", rekao je Osmić.

U proteklih devet godina od formiranja iza OSBiH su, istakao je Osmić, zavidni rezultati.

"Naporima i predanošću pokazale su da su nezamjenjiv partner u izvođenju operacija deminiranja, civilnog transporta i spašavanja u uslovima kad civilne strukture nisu mogle djelovati za vrijeme prirodne nesreće", dodao je ministar odbrane BiH.

"OSBiH su nada bh. građanima da je put u euroatlantske integracije moguć", riječi su ministra Osmića koji je također kazao da OS provode obaveze na daljnjem putu prema NATO-u i neophodne reforme.

"I dalje će se raditi na izgrađivanju OSBiH, kao organizovne, obučene i opremljene snage prema NATO standardima", zaključio je ministar odbrane BiH.

Tokom akademije nagrade su uručene učenicima osnovnih škola s poplavljenih područja za najbolje likovne radove o temi "Pomoć OSBiH tokom poplava" i jednoj učenici za najbolji literarni rad.

Nagrade za likovni prikaz dobili su učenici: Kadir Isaković iz Nemile, Dajana Šućur iz Doboja i Ana Marija Jurić iz Zenice, dok je učenica Azra Saltović iz Orašja nagrađena za literarni rad.

U muzičkom dijelu, na akademiji je izveden program pod nazivom "Pet minuta sa Štrausom".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: