{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović: Ulaskom u Vladu RS pomogli bismo povratnicima

F
7.3.2013. u 13:00
63
47
Osmanović: Ulaskom u Vladu RS pomogli bismo povratnicima
63
Osmanović: Ulaskom u Vladu RS pomogli bismo povratnicima
Adil Osmanović
"Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) danas treba da donese konačnu odluku da li će učestvovati u Vladi Republike Srpske i da mandatarki predloži ime budućeg ministra u Vladi RS-a", kazao je Agenciji Fena potpredsjednik SDA Adil Osmanović prije početka sjednice stranačkog predsjedništva.
"Mi smo sinoć razgovarali s mandatarkom za sastav nove Vlade RS-a Željkom Cvijanović i ona je stanovišta da bi dobro bilo da SDA uđe u Vladu RS-a. Upoznala nas je o svom programu, programskoj orijentaciji, što je za nas u mnogim segmentima i prihvatljivo", kazao je Osmanović.

Prema njegovim riječima, na Kolegiju SDA raspravljalo se o nekoliko kandidata za ministra u Vladi RS-a te je dogovoreno da se predloži Dževad Mahmutović za ministra trgovine i turizma.

"Mi smo, nakon što je stigla određena ponuda od SNSD-a da učestvujemo u Vladi Republike Srpske, na Kolegiju Stranke analizirali to pitanje i uglavnom postoji saglasnost da SDA uđe u Vladu RS-a. Pogotovo što smo mi imali ponudu i 2010. godine da uđemo u Vladu RS-a. Međutim, tada se SDP tome protivio jer je bio 'na ratnoj nozi' sa SNSD-om i nije se slagao da mi uđemo tada u Vladu RS-a i mi smo to prihvatili", kazao je on.

Ovog puta, dodao je, cijenimo da je poseban interes SDA da uđe u Vladu RS-a s jednom ministarskom pozicijom zato što možemo da učestvujemo u samom radu Vlade.

"Taj naš ministar će ostvariti komunikaciju s drugim ministrima. Ono što nas prevashodno zanima to je da se pomogne povratničkoj populaciji, kako putem tog ministarstva, u ovom slučaju Ministarstva trgovine i turizma, prilikom zapošljavanja i drugih problema s kojima se susreću povratnici. Tako da i u koordinaciji s drugim ministarstvima bude taj koji će pomagati rješavanje problematike povratničke populacije", kazao je Osmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: