{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDA ulazi u Vladu RS: Dževad Mahmutović novi ministar

4.3.2013. u 22:16
6
67
SDA ulazi u Vladu RS: Dževad Mahmutović novi ministar
6
SDA ulazi u Vladu RS: Dževad Mahmutović novi ministar
SDA je ponudila tri imena za ministra trgovine i turizma u Vladi RS, potvrdila je danas Željka Cvijanović, mandatar za novi sastav Vlade, nakon konsultacija sa SP-om i DNS-som.
Ona danas nije precizirala o kojim kandidatima se radi, ali je istakla da se i koalicioni partneri slažu da SDA uđe u Vladu, pišu Nezavisne novine.

Ševket Hafizović, član Kluba Bošnjaka Vijeća naroda RS iz SDA, danas je "Nezavisnim" potvrdio da će novi ministar trgovine i turizma biti Dževad Mahmutović, predsjednik Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje iz Zvornika.

Hafizović je ipak rekao da još zvanično nije postignut konačni dogovor, ali da su razgovori sa SNSD-om "u poodmakloj fazi".

"Mislim da se može reći da se to može već smatrati dogovorenim. Nama će pripasti Ministarstvo trgovine i turizma i mislim da je kandidat Dževad Mahmutović dogovorena stvar", rekao je Hafizović.

Upitan da li SDA time u potpunosti ulazi u vladajuću koaliciju na nivou RS, Hafizović je odgovorio potvrdno, te je dodao da bi "to moglo promijeniti i šire konstalaciju snaga u BiH i pokrenuti neke stvari", ali nije precizirao o čemu se tačno radi.

Cvijanovićeva je rekla da je saglasnost sa koalicionim partnerima, osim o ulasku SDA u Vladu RS, postignuta i o opštem smjeru kojim treba da se kreće nova vlada, istakavši da se radi o popravljanju privrednog i poslovnog ambijenta u RS, stvaranju novih radnih mjesta i borbi protiv korupcije i kriminala.

"Ovi prioriteti će se nalaziti u srcu rada nove vlade i to znači da će se svi oni strateški projekti koje smo pokrenuli i koji imaju svoju dimenziju i značaj kombinovati sa različitim novim mjerama koje bi trebalo da nam daju poboljšanje u nekom kratkoročnom periodu. Svjesni smo balasta ekonomske krize i da smo mala i nezaštićena privreda, ali smo takođe svjesni da postoji prostor za unapređenje", istakla je Cvijanovićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: