Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dakle prvo ce te kaznit sami sebe za onih 80+ odluka, onda cemo kaznit ove za ovaj referendum? Da se ide nekim redom?
Podsjećamo, prema evidenciji Ustavnog suda BiH, od 2004. do danas oko 91 odluka ovog suda nije provedena. U svim slučajevima Ustavni sud BiH donio je Rješenje o neizvršenju te je, prema ustaljenoj proceduri, slučaj uputio Tužilaštvu BiH koje vršilo istražne radnje. Odi tamo i pitaj, ovo je njihovo priopcenje...cak sam krivo i napisao, ipak je 90+
Do sada sud je donio oko 20.000 odluka. Od tih 20.000 njih 80 nije provedeno. Međutim, niko zbog toga NIJE organizovao referendum i time, ne samo da odluku nije proveo, već joj se direktno suprostavio.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bakir je iniciro referendum, zbog koga i zbog čega saznaćemo ubrzo
slažem se, 20 godina mu nije smetalo slavljenje da bi ove godine zbog jeftinih političkih poena uoči izbora iskazao svoje protivljenje
Hahahahahahahaha Upravo su Ronex i Conte postali predmet istrage MUP RS zbog poziva na ubijanje. RTRS je upravo izvještava o prijetnjama na klixu hahahahahahahaha Očekujte nekoga
Znači prvo se hapsi kompletan SDA zbog ne sprovođenja odluka o Mostaru ili konstitutivnosti Srba ili o promjeni grba i zastave Federacije 😂😂😂
Ako ih nisi ojacao za 20 godina, goni u pm.
a gdje ti je Bakire Turska? nabijem vas sve maloumnike iz SDA , Americi se priklonut pod hitno.
amerika samo uzima. ne daje. daje bome same po glavama. amerika moze samo da vas koristi kao topovske meso. ucisnici bombardovanja srbije su danas vlasnici kompanija koje eksplatisu ugalj na kosovu. siptari su jos bedniji nego sto su bili, ozraceni su. karcinom je veliki problem. jel to zelis? priklonite se sebi, ne drugome.
@HAL90olo niko te cetniku nista nije pito
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
POMRLI SVI IZ SDA I NJIHOVI GLOOSOCI
Ovo je samo uvertira u referendum o otcjepljenju manjeg BH entiteta, ne bi bilo iznenađenje da i Hrvati raspišu referendum o proslavi herceg Bosne.
ma sve to treba pohapsit...
@commiemarshhal Ne obraćajte pažnju na ovog kenjca sa 10 profila jer to je komunisticki isprdak koji i ne zna koje je vjere i nacije.
...dobro je da ti znaš. mislim, tačno se vidi :)
Desi commie vlašino stara
Ovo je anketa koja nema veze sa referendumom😂😂😂😂😂😂
članstvo SDA svi na robiju, bez izuzetka, SBB za njima .. sve huškači, lopovi, neznalice
svi ste vi Adile isti ... SDA se izborila za drzavu BiH a SDA ce je i sahranit kroc palestinski recept, pa jel ja imenujem pravosudni sistem ili vi ? sta meni to pricas uradite smjene komplet garniture jer ocigledno ne funkcionise
Slijedece sto ce se mijenjati to je ili izbor clanova ustavnog suda ili nacin donosenja odluke.A po meni treba i jedno i drugo.Ustavni sud treba biti sastavljen od 6 ili 9 sudija sa istim brojem iz sva tri kon naroda.A odluka o ovako vaznim problemima mora biti jednoglasna ili sa najvise jednim ili dva uzdrzana.Ako je neko protiv onda tu nesto nije uredu nemozes imati totalno suprotno mishljenje od drugih.
@Ronex ajde budaletino sta pjenis,pa nije ti ustavni sud brat rodjeni konjino,ustavni sud se moze mijenjati a da se nemijenja ustav.Samo ako to sve strane hoce,po zakonu se moze mijenjati i vec je bio mijenjan nekoliko puta,federacija nominuje 4 sudije 2 nominuje RS,a 3 Sudije nominuje predsjednik suda za ljudska prava.Eto oni sad mogu da cijelu postavu zamijene i da kazu ovi ljudi su napravili gresku donoseci pogresnu odluku koja je mogla narode BiH kostati rata.
Osmanoviću,to ste trebali urediti bar prije 15 g.Tebi lično ne znam ništa, ali tvojim stranačkim kolegama je bila važnija pljačka od države.Većina političara kojima su puna usta BiH su mislili da će neko drugi da uradi ono što su oni trebali davno uraditi.
Ne brini ti nista, omrsio je brk i Osmanovic i to dobro.
Referendum je pokazao da nesto nije uredu sa ustavnim sudom,konjino.Ako neko kaze da je ovako a narod kaze nije tako onda je valjda narod upravu u demokratskoj zemlji,a ne ustavni sud.U protivnom imamo DIKTATURU USTAVNOG SUDA.A diktatura se rusi silom vidjesmo to u Arapskom svijetu.Ptema tome bolje imati slabe drzavne institucije nego Srbsko proljece.
@Ronex magarac ti je u gacama,pa Bakir je rekao da Srbi imaju pravo na referendum.Svaki narod u BiH ima pravo na referendum to su ustavna prava.Ustavni sud je samo privremeno zabranio referendum i to govori o tome da je referendum legalan.
@Ronex ej magarac bio si glavni na RTRSU mozda ti sutra SIPAzakuca na vrata.Al stvarno si bio na dnevniku RTRSa.