{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović: Prioritet ispunjavanje obaveza iz SSP-a

F
22.5.2015. u 17:28
0
4
Osmanović: Prioritet ispunjavanje obaveza iz SSP-a
0
Osmanović: Prioritet ispunjavanje obaveza iz SSP-a
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović informirao je šefa Delegacije Evropske unije (EU) u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka o opsežnim nadležnostima Ministarstva, ističući da će u narednom periodu naglasak u djelovanju biti na ispunjavanju obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).
Osmanović je kazao da je potrebno da se svi usmjere na EU integracije i rezultate koji se očekuju od BiH. Informirao je Wigemarka o teškoj situaciji u kojoj se nalaze institucije kulture u BiH te zatražio podršku u iznalaženju rješenja za rješavanje statusa tih ustanova.

Osmanović se snažno založio za rješavanje pitanja dvije škole pod jednim krovom, naročito u Kotor-Varoši i Bratuncu te naglasio potrebu reforme visokog obrazovanja i usaglašavanje obrazovanja sa tržištem rada.

Wigemark je istakao da je otvoren pristup obrazovanju od suštinskog značaja za buduće generacije. Osmanović i Wigemark konstatirali su da je potrebno zaštititi prava radnika prilikom usklađivanja zakonodavstva u oblasti rada i zapošljavanja sa standardima EU.

Osmanović je također informirao Wigemarka o aktivnostima na donošenju novog Zakona o deminiranju, čime bi ova oblast u BiH bila bolje uređena, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: