{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović i Moore: Prioritet ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju

F
18.6.2015. u 17:53
0
3
Osmanović i Moore: Prioritet ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju
0
Osmanović i Moore: Prioritet ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović sastao se danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Jonathanom Moorom, a tema razgovora bilo je ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju u BiH.
Moore je naglasio da je rješavanje problema u obrazovanju u BiH prioritet u djelovanju organizacije koju predstavlja. Istakao je dobre primjere općina u oba entiteta u kojima nema segregacije i diskriminacije te izrazio želju da se takvi primjeri prenesu i na druge sredine u kojima ima problema.

Mišljenja je da uloga Ministarstva civilnih poslova BiH u rješavanju ovih pitanja može biti značajna, i ponudio punu podršku mreže terenskih ureda OSCE-a.

Osmanović je kazao da je rješavanje pitanja škola u Vrbanjcima i Konjević-Polju prioritetno te izrazio očekivanje da će ovaj problem biti riješen do početka nove školske godine.

Osmanović i Moore su razgovarali i o problemima u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu povratnika te ocijenili da je to pitanje koje u narednom periodu treba rješavati u interesu svih građana u BiH.

Osmanović je informirao Moora o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Zemaljski muzej BiH, izrazivši bojazan da će, ukoliko se hitno ne iznađe rješenje za nastavak rada ove institucije, biti dovedeno u pitanje čuvanje neprocjenjivog blaga kojim Muzej raspolaže, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: