{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović i Moore: Prioritet ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju

F
18.6.2015. u 17:53
0
3
Osmanović i Moore: Prioritet ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju
0
Osmanović i Moore: Prioritet ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović sastao se danas sa šefom Misije OSCE-a u BiH Jonathanom Moorom, a tema razgovora bilo je ukidanje segregacije i diskriminacije u obrazovanju u BiH.
Moore je naglasio da je rješavanje problema u obrazovanju u BiH prioritet u djelovanju organizacije koju predstavlja. Istakao je dobre primjere općina u oba entiteta u kojima nema segregacije i diskriminacije te izrazio želju da se takvi primjeri prenesu i na druge sredine u kojima ima problema.

Mišljenja je da uloga Ministarstva civilnih poslova BiH u rješavanju ovih pitanja može biti značajna, i ponudio punu podršku mreže terenskih ureda OSCE-a.

Osmanović je kazao da je rješavanje pitanja škola u Vrbanjcima i Konjević-Polju prioritetno te izrazio očekivanje da će ovaj problem biti riješen do početka nove školske godine.

Osmanović i Moore su razgovarali i o problemima u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu povratnika te ocijenili da je to pitanje koje u narednom periodu treba rješavati u interesu svih građana u BiH.

Osmanović je informirao Moora o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Zemaljski muzej BiH, izrazivši bojazan da će, ukoliko se hitno ne iznađe rješenje za nastavak rada ove institucije, biti dovedeno u pitanje čuvanje neprocjenjivog blaga kojim Muzej raspolaže, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: