{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanović: Nastala šteta premašuje kapacitete naše države

18.5.2014. u 13:00
11
19
Osmanović: Nastala šteta premašuje kapacitete naše države
11
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović posjetio je danas olovsko selo Rečice koje je gotovo zbrisano sa lica zemlje usljed ogromnog klizišta koje se aktiviralo jučer.


Osmanović je sa v.d. direktorom Federalne uprave za civilnu zaštitu Fahrudinom Solakom i opštinskim načelnikom Đemalom Memagićem obišao područje Olova kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem na tom terenu.

Ministar raseljenih i izbjeglih kazao je da je situacija na svim područjima pogođenim nezapamćenim poplavama izuzetno teško i da štete koje su nastale premašuju kapacitete koje naša država ima."Situacija je izuzetno teška, a najteže je to što imamo veliki broj ljudskih žrtava. U rješavanje ove teške situacije koja nas je zadesila moraju se uključiti svi nivoi Vlasti u BiH. Ja ću obići svako područje koje je ugroženo i u saradnji sa drugim nivoima Vlasti djelovati. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica učinit će sve što je u njegovoj moći da pruži pomoć kojima je ona najpotrebnija. Ja ću nastaviti da obilazim ugrožena područja, vidim gdje i koja vrsta pomoći je najpotrebnija i u tom pravcu uz pomoć drugih nivoa vlasti djelovati", kazao je Osmanović.On je dodao da se na području općine Olovo pojavilo nekoliko klizišta, da su ljudi u tom kraju ostali bez igdje ičega i da im je za sada najpotrebnija pomoć u prehrambenim i higijenskim potreštinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: