{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osman Marić, poslanik u Skupštini BPK-a, isključen iz SBB-a

F
16.1.2014. u 14:31
30
23
Osman Marić, poslanik u Skupštini BPK-a, isključen iz SBB-a
30
Osman Marić, poslanik u Skupštini BPK-a, isključen iz SBB-a
Povodom rasprave na današnjoj sjednici Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) i izjave poslanika Osmana Marića da je napustio Savez za bolju budućnost (SBB) BiH, oglasila se ta stranka.
U saopćenju su pojasnili da su na osnovu Odluke SBB-a iz maja, ministri stranke u Vladi Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) 12. novembra podnijeli neopozive ostavke na rad u Vladi i SBB je zvanično prešao u opoziciju.

Međutim, dva poslanika SBB-a Sabina Gušo i Osman Marić, glasali su za izbor ministara Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na pozicije koje su ostale upražnjenje i time su, mimo znanja rukovodstva SBB-a, praktično nastavili da se ponašaju kao dio vlasti.

Nakon toga, SBB je 10. januara 2014. godine formirao Radnu grupu na čelu s federalnim poslanicima Mirvadom Kurićem i Mirzom Ustamujićem, koja je u ime SBB-a tražila da Sabina Gušo i Osman Marić vrate svoje mandate SBB-u ili će biti isključeni iz članstva.

Gušo je prihvatila stav stranke, a Marić je to odbio i prije tri dana je isključen zbog toga što je podržao SDP-ovu vladajuću koaliciju i napravio politički postupak u kojem SBB ne želi da participira, saopćio je danas Press centar Saveza za bolju budućnost BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: