|

Osman Marić, poslanik u Skupštini BPK-a, isključen iz SBB-a

Osman Marić, poslanik u Skupštini BPK-a, isključen iz SBB-a
30
F
FENA
16.1.2014. u 14:31
23
komentara
30

dijeljenja
SBB
Osman Marić, poslanik u Skupštini BPK-a, isključen iz SBB-a
Povodom rasprave na današnjoj sjednici Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) i izjave poslanika Osmana Marića da je napustio Savez za bolju budućnost (SBB) BiH, oglasila se ta stranka.
U saopćenju su pojasnili da su na osnovu Odluke SBB-a iz maja, ministri stranke u Vladi Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) 12. novembra podnijeli neopozive ostavke na rad u Vladi i SBB je zvanično prešao u opoziciju.

Međutim, dva poslanika SBB-a Sabina Gušo i Osman Marić, glasali su za izbor ministara Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na pozicije koje su ostale upražnjenje i time su, mimo znanja rukovodstva SBB-a, praktično nastavili da se ponašaju kao dio vlasti.

Nakon toga, SBB je 10. januara 2014. godine formirao Radnu grupu na čelu s federalnim poslanicima Mirvadom Kurićem i Mirzom Ustamujićem, koja je u ime SBB-a tražila da Sabina Gušo i Osman Marić vrate svoje mandate SBB-u ili će biti isključeni iz članstva.

Gušo je prihvatila stav stranke, a Marić je to odbio i prije tri dana je isključen zbog toga što je podržao SDP-ovu vladajuću koaliciju i napravio politički postupak u kojem SBB ne želi da participira, saopćio je danas Press centar Saveza za bolju budućnost BiH.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...