Vrijednost 3 miliona KM
164

Osiguran cjelokupni iznos za gradnju dionice regionalne ceste Kakanj - Zenica

E. M.
Dionica ceste Donji Kakanj - Kandžilo
Dionica ceste Donji Kakanj - Kandžilo
Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak danas su potpisali protokol o zajedničkom učešću čime je osigurano još 600.000 KM za projekt nove ceste Donji Kakanj - Kondžilo (Brnjic).
Današnjim potpisivanjem Protokola o zajedničkom učešću osiguran je cjelokupan iznos novčanih sredstava potrebnih za realizaciju projekta novoprojektovane ceste Donji Kakanj - Kondžilo (Brnjic).

Protokolom je definisano da će Ministarstvo pored osiguranih 600.000 KM u ovoj godini, osigurati i 400.000 KM u sljedećoj godini za pomenuti projekat. Općina Kakanj se obavezala da će za zajedničku nabavku za realizaciju predmetnog projekta osigurati 100.000 KM u tekućoj godini, te 100.000 KM u sljedećoj godini.

Nosilac aktivnosti na izboru izvođača radova bit će Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj.

"U prvu fazu smo već utrošili 1.500.000 KM zajedno s Trgošpedom i Tvornicom cementa. Evo osigurali smo i novčana sredstva za drugu fazu. Naime, prije nekoliko dana dobili smo 500.000 KM od Vlade FBiH za ovu dionicu puta. Danas smo potpisali protokol na osnovu kojeg će ZDK izdvojiti 1.000.000 KM za pomenuti put. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 3.000.000 KM", kazao je Šljivo te dodao:

"Znači mi smo obezbijedili kompletna novčana sredstva za završetak ove dionice puta. Postoji još obaveza kakanjskog rudnika koja se odnosi na izgradnju brane i dionice do džamije, tj. do spoja s regionalnom cestom. Iskreno se nadam da će i RMU Kakanj pratiti ovu dinamiku i da ćemo sljedeće godine imati završen put."

Ova dionica puta dio je regionalne ceste Zenica - Kakanj.