Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Kantonu 10, prva pjesmica koja se uči je himna "Lijepa nasa" a druga.... Lastsvice. milena, desnoga ti krilaZssto si se vratila, k nama ptici mila Na to će mi lastavica, Ceznula sam ceznula, za Hrvatskom samo,
Hrvatska je predivna i prelijepa Bože, blago onom tko se Hrvat zvati moze.... UZAS, SRAMOTA!!!! Sta mi je to u životu trebalo.... M. Selimovic jedva da se spomene do kraja školovanja!
Kada je tamo negdje 2000. OHR uveo "dvije skole pod jednim krovom" imali su plan nakon toga te skole spojiti prvo administrativno pa onda spojiti nesporne predmete (fizicko, likovno) pa onda napraviti dio zajednickog nastavnog programa pa na kraju spojiti skole u potpunosti. Medjutim, kako je u OSCE-u puno ljudi u to vrijeme izgubilo posao jer su zatvorili svoj odjel za izbore (buduci da je Centralna izborna komisija BiH preuzela prvodjenje izbora i izbornih rezultata) OSCE se nadigao na zadnje noge da nadje gdje ce uhljebiti te svoje uhljebe - i - nasli su - kopali su rukama i nogama da oni preuzmu pitanje obrazovanja u BiH. Od kad su oni preuzeli to pitanje nista se nije pomjerilo, ali bas nista, pokusali nesto raditi, svi ih od*** jer OSCE i jeste organizacija koju svi odjebaju i onda su poceli truniti s vijecima ucenika i roditelja i slicnim nebitnim sranjima prekopiranim sa zapada. Tko bude cekao da mu OSCE pomogne - nacekati ce se! Oni su dobri samo za svoje uhljebe! Da li je ikome ikada OSCE pomogao u bilo cemu? Oni su zabrinuti? Oni prate situaciju i sl. glupe izjave. A oni jadnici cekaju da im OSCE pomogne! E, necete vidjeti salameta od OSCE-a!
''...jer OSCE i jest organizacija koju svi odjebu....'' :))))
OSCE kao i MZ su saučesnici u segregaciji i aparthejdu nad Bošnjacima u rs!GENOCIDAŠE I BANDITE su nagradili što su počinili genocid nad muslimanima i dali im sve ovlasti da Bošnjake mogu diskriminirati kako im volja!!!!
jopet o jeziku :(((( opet ja citam ja citam ja citam
Ljudii moji ja neki dan bio u Konjević Polju,.- vjerujte mi sve regularno,.- narod ( i ) rade svoje poslove kako da prežive i zimu dočekaju,.- čuo priču iz prve ruke i od "naših" i od "njihovih",.--.,živa socijala ,.-SVI,.--.,
Zezam, kao, u smislu - ali ja ni ovo što si već rekao ne razumijem, a govoriš o mogućnosti razumjevanja...iliti - pravim se blesav...
Kako je riječ o ne vladinoj organizaciji, mislim da je pristup rješavanju ovog problema pogrješan. Inkluzivnost u nastavi predstavlja nešto drugo, a ne ono što se kontekstira iz OSCE-a, kada se govori o izvođenju nastave na nekom od jezika BiH naroda. Ministri mogu, a ne moraju prihvatati inicijative ove NVO grupacije pri rješavanju spomenute tematike, tako da pravo rješenje leži u zakonskoj regulativi koja regulira ovu materiju. Ona treba da je bazirana na reciprocitetu, dakle da srpska djeca imaju nastavu na srpskom jeziku bilo gdje u BiH prema rečenoj "inkluziji", jednako kao što to pravo mora biti omogućeno i i bošnjačkoj i hrvatskoj djeci jednako tako na cijeloj teritoriji BiH. Samo ovakva vrsta sporazuma ugrađena u lokalne zakone riješit će ne samo slučaj u Konjević Polju nego i na teritoriji cijele BiH, gdje god takav problem postoji i gdje god u jednom odjeljenju ima i jedno dijete koje se po jeziku razlikuje od druge djece u tom razredu.
Bosna je stetna za dijecu!!!!! ubi nacionalizam u male glavice
Valjda je štetan nacionalizam.
Tri različita jezika a svi se razumiju bez potrebe učenja drugog jezika... smješno