Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ti si trosak, pogledaj se na sta licis jado jadni.
imamo armiju(oruzane snage Bosne nase) ...nemoze nam niko nista. mozemo i sa amerikom rame uz rame jos malo--
pretis . ba i igman . co . ba evo otpustani kmetovi turski pogledjte kako su bosnje danas nenaoruzani. bas onoga sto nem je 92 najvise falilo danas ima i za izvos u preko 50 zemalja svijeta. nemozemo se mi demilitarizirati poslije Srebrenice, demilitarizacija je bila moguca 92 samo sto tad nije bilo ni jednog otpustanog kmeta turskog da to predlozi. svi oni otpustani kmetovi koji imaju slabo srce nek ne gledaju one linkove navedene na pocetku posta.
Ima nas još naoružanih.Nemojte vi bošnjaci da letite pred rudu.Ima takodje još onih i sa druge strane koji nisu zaboravili svoje mrtve,pobijene na zvjerski način.
e dodik, popusis ti naam svima kitu vako juzno od doboja, pitas li se ikad na koji nacin ce te stic to sta si napravio ovoj drzavi, svim narodima u njoj a i svojim velikim \"srbima na baterije\" tj znas li vise od koga krades pedercino ! pozdrav svima koji znaju kako im se zove drzava , za razliku od ovih pedera ...
DOBRO je vladika pozelio VOJSCI da bude miroljubiva i da se nemijesa u sukobe i nesporazume samo je napravio veliki propust sto nije naglasio da se treba tako da ponasa sve dokle god i sama nebude napadnuta kao ova prethodna kako nebih dozivjela [KOLAPS] ito licno od unutrasnjih neprijatelja jer bih tada obrukali sami sebe i svoj naziv,TO TOLIKO jer je stvarno sramota uvijek izostavljati ono najpotrebnije i najvaznije, te ljudi vjecito zive u ZABLUDI!!!!!!
Daj ba igore odvadi malo majku mu!!! Cuj 12 miliona! To ti izgleda jos uvijek pod srbima racunas sve stanovnike srbije sa obje pokrajine plus Makedonce (po vama srbi sa govornom manom) i sve srbe u BiH i Hrvatskoj) Ajd ti to malo bolje odmjeri pa kazi! Zar ne mislis da je i 9 miliona malo prevelika cifra, naravno ukljucujuci i sve srbe u dijaspori kojih nije mali broj!
...\"onaj na gazimestanu,gdje se promovirala ideja velike srbije\". Ljudi, shvatite, ni \"memorandum SANU\" ni Milosevicev govor na Gazimestanu nisu bile nikakve najave Velike Srbije, niti bilo sta od toga. Srbija je bila podijeljena na 3 dela, kao i Bosna danas. Albanska policija je zaustavljala srpsku na granici sa Kosovom, pa je zato morala da ide Vojska tamo da intervenise. Meni su ujaka 81ve ubili Albanci u Pristini samo zato sto je bio Srbin. A takvih sudbina na hiljade od 1941ve do 89te. Komunisti su Srbe raspacali na 5 republika i 2 pokrajine da ne bi dominirali Jugom, ali nas je bilo 12 miliona od 22 miliona Jugoslovena i to je cinjenica. Bez obzira na ove glupe komentare sto vidi ovde, svi smo mi isti narod, Juzni Sloveni, razlicitih vera. Pustite mrznju, make love not war. Samo budale mogu da popuse glupu nacionalisticku pricu.
hrka krka vid ovog krmka,lopove stari Bosnu i Hercegovinu ne kvari!Armiju svoju jaku Bosna i Hercegovina mora imat da nebi hinjske zvijeri ko ti nju smet htjet otimat! djubre jedno staro crko od krhmetine! Bosna i Hercegovina jedna i jedina nasa DOMOVINA! BOSNA4EVER!
Drzavu BiH mogu sacuvati samo Muslimani svojom real politikom...Koja uzgred receno gotovo da i ne postoji ! A ovo sto se zove armija BiH je fatamorgana ...koja trosi puno para ...Besmisleno!
A cemu sluze oruzane snage u BiH ? Da zastite BiH od \' vanjskih neprijatelja\'\'? Pa ko su oni ? Srbija ? Hrvatska? Glupost ! I daleko mocnija i jedinstvenija armija od ove koju je trenutno u BiH nebi mnogo pomogla u slucaju agresije komsija. I mnogo je argumenata za takvu tvrdnju ! Protiv ubutrasnjih neprijatelja ? Apsurd, armija BiH bi pukla po nacionalnim savovima istog trenutka kada bi je neko pokusao upotrjebiti unutra ! Muslimani su u krivu ,ako se nadaju da ce armija BiH biti nekakva zastita i alat u ostvarivanju njihovih interesa...naprotiv ! Na kraju nekakvog (daleko bilo)rata bio bi ko u onom vicu kada su misevi i slonovi igrali fudbal... I kada su se na kraju slonovi izvinjavali sto su pogazili vecinu miseva , misevi su odgovorili...\'\'nista,nista pa i mi smo se gurali\'\'
Bez te legende tesko je graditi \"svoju\" drzavu. Uostalom i tzv. elita bi otisla dovraga bez legendi o vaskrsenju \"bosnjacke\" drzave u ratu itd. Uostalom, dok je NATO tu nikakve potrebe za armijom koja mnogo kosta. A ako NATO-a tu vise ne bude, onda ce to biti sukob malo vecih razmjera u kome male, lokalne armijice nikome nece pomoci. Toliko.
Daleko od toga da je Dodik to sto treba Srbima. Ali, ostavio je bilo kakvu ideologiju i razmislja \"daj mi danas u ziva usta\" - racionalno i logicki. I neka. Sto se tice rata - danas Srbi treba da spavaju mirno jer uzrok nisu bili samo oni. Milosevicu je trebao Tudjman i vice versa. Hrvatskoj je trebao rat radi martirologije i tzv. \"domovinskog\" rata, JNA je glupo nasjela na namjestenu igru. BiH - smjesno mi je i zalosno slusati da je Alija \"otac nacije\" itd. kad je on odgovoran za stradanja muslimana - pored retorike mira bio je to covjek rata. Mislim da bi svima u BiH bilo bolje da je Adil bio vodja muslimana. Karadzicu je svaljena krivica koju bi trebalo da snose svi neodgovorni koji su bili \"odgovorni\" za rat ovdje - prije svega vrhuska ondasnje SDA i b-h filijala zagrebackog HDZ sa Puljicem. Kao i komunistima nakon II svj. rata i \"NOR\"-a danas je muslimanima potrebna legenda o golorukim borcima itp.
@Marko Smeta nam zato sto je konj i postovalac prakse etnickog ciscenja, kao i ti! Hajde da se dogovorimo da mi protjeramo jedno 80% Srba sa podrucja RS-a, i osnujemo konacno unitarnu BiH, pa da se onda tek od tog trenutka vise ne vracamo u proslost. Nek se vi mozete vracat i 5001 godina u proslost i kontinuirano se svetit i pravit genocide nad onima koji vam nisu nista krivi!!! Nisam obozavatelj lika i djela Silajdzica, ali ipak postoje neki kriteriji po kojima se njih dvojica ne mogu upoređivati! Zajebi tu svoju !jaku\" ekonomiju, nema i nece biti mira u tzv. republici koja je napravljena na krvi neduznih ljudi!
za MARKA smatam da je problem poceo prije 91-92g, vec tamo 87-88 89-90 god. određenoj nac.skupini(srbima),poceli su smetati \"oni drugi\",sto se prezentiralo mitinzima. najpoznatiji,onaj na gazimestanu,gdje se promovirala ideja velike srbije,a \"ni oružane bitke nisu isključene\". 87 u zap.slavoniji,era ojdanić,sa kokardom na glavi veliča četnike,pjevajući pred publikom,modno osvještene, -kopiraju njegov styling. benkovac,obrovac,gračac,selo kosovo kod kniina,ista retorika-\"ustala je srbija,hoćemo oružje\". očigledno vama danas ne treba amerika da vas civilizacijski podigne za stepen više,kad imate dodika šteta što ga niste imali 91-92,a i prije,pa da mislite na školovanje, ekonomiju.. gdje to korupcija ne cvjeta? pozdrav