Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pfffffff lazes. Nisi nos proturio vani pa nisi mogo ni vidjeti. ja zivim pored kasarne. svaki dan su radili i vracali se nekad oko ponoci i tako nekoliko dana. A to sto ti gledas sta se vani desava preko racunara to je baska. Da si izaso da malo lopatas vidio bi ih na sve strane kako rade. Zato ne rise.
marina je tu da vam protumaci sve zapovijesti i da naredi muji da ne dira dugmad heheheh
ARMIJA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE ZAUVIJEK! SAMO jaka ARMIJA i VELIKO ORUZJE STITE JEDNU DRZAVU, NIKAD VISE GOLORUKI VEC SVAKI MINUT BITI SPREMAN NA AGRESIJU MONSTRUMA SRBIJE!
Je li Marina predstavnica srpskog agresorskog i genocidnog naroda? Srbi nacisti zasjedaju u Ministarstvu odbrane BiH-e a ne Dudakovic?
treba braniti 24% vilajeta hehehehehe
Šta će nam OS BiH kad uđemo u NATO. To je isto da kažeš šta će nam reprezentacija kad se plasiramo na svjetsko prvenstvo. To moze reći samo dodik i nepismeni međedi slični njemu.
Kako je lijepo imati svoju državu, svoj pasoš, svoju vojsku, svoju reprezentaciju, svoj snijeg... i još sve to voljeti iz srca. Vjerujem da je ružno vama koji taj osjećaj ne poznajete..... Sory nije do mene. A sad odo kod komše vidim hoce da skida snijeg sa krova pa reko da mu pomognem, ja sam juče. Baš mi je nešto fino.
o majko moja,sile vojske i šege..sa naoružanjem sa početka prošlog vijeka....
MI MI i samo MI smo OSLOBODILI JAJCE. E ta nesposobna Armija BIH, nista nije mogla Srbima a izivljavala se na Hrvatima po Sredisnjoj Bosni
Vidjelo se!
Mjere koje trebamo poduzeti da bi imali efektivnu armiju: 1. Donijeti bolji zakon o odbrani 2. Vratiti naziv armija r bih 3. uvesti sluzenje vojnog roka u trajanju od 3 mjeseca i za muskarce i za zene 4. naoruzati zemlju do zuba 5.traziti saveznike (kina) 6.Osnovati vojnu akademiju 7. Formirati vojni sud 8. Formirati savjetodavno tijelo od bivsih generala i visokih oficira !0. Armiju razvijati i unaprijedjivati sukladno ekonomskim mogucnostima zemlje 11. Samo jaka armija obezbjedjuje nama opstojnost zemlje i naroda 12. Napraviti saveznistvo sa kosovom po mogucnosti vojnu bazu bosanske armije na teritoriji kosova
@@... Sad se sjetih da mi je jedan prijatelj pričao da imaju neki kao prijemni \"ispit\" za vojsku. I sad trebalo raditi sklekove, on uradio 7 i rekli mu da ne može proći. Potegao koju vezu i upao (ima se para ima se s čim). Znam da sam ga tad zaje.bavao kakve invalide puštaju u vojsku.
ORUZANE SNAGE......HAHHAHHAHHHAAA HELJP BOSNIA HELJPPPPPP. P.O.S.E.R.E.M. VAM SE NA ORUZANE SNAGE I NA BANANA DRZAVU PODIJELJENU NA PASHALUKE, VOJVODINE I BANOVINE...
@rafaelo Ja sam bio svaki dan napolju i to kada je najgore bilo. U sred Sarajeva nigdje nije bilo nijednog vojnika OSBIH. Gdje su oni išli iz kasarne to ja ne znam. Ali i danas u Sarajevu na dosta mjesta moraš da hodaš po cesti a opet nijednog vojnika. I prije nego što počneš, čistio sam snijeg ispred svoje zgrade.
U modernim drzavama armija je ustrojena tako da se ne odrice iskustva proslavljenih generala i oficira koji imaju iskustvo iz rata, oni sluze za obuku mladih regruta. Medjutim kako nasi proslavljeni generali se ne uklapaju sa stela vojskom koncepcijom nesposobnih nisu njima potrebni, a oficiri i neki tzv generali u stela vojsci su dojucerasnji podrumasi i kancelarija oficiri. I da se oslanjam da me brane ovi stela vojnici tek bi se onda uplasio neprijatelja, ova stela vojska bi se raspala kao terutorijalna odbrana na pocetku rata i da ne bi patriotske lige ne bi se amrija stvorila. Jedina prava armija legalna oruzana sila drzave bosne i hercegovine je armija republike bosne i hercegovine.
Pa samo trebas da procitas misljenje bosanskih generala sefera, divjaka i sibera oni ovo ne smatraju bosanskom vojskom. Drugo a gdje ce tatini sinovi i stela vojnici biti sposobni, kad primaju u vojsku ljude sa srcanim manama ali je njega stala progurala. Sto se tice njihove sposobnosti u vojsci kao oficiri su ostali svi oni nesposobni. Mi smo jedina zemlja koja nema vojnu akademiju za skolovanje oficirskog kadra. I ako se pitas zasto ova vojska nije voljena reci cu ti jedna armija izrasta iz naroda a ova zasigurno nije izrasla iz naroda. Jedina armija bih je bila tavka armija. A ne pita se niko da oni piloti u ovoj stela vojsci nisu obuceni dok nam instruktori vojnih pilota rade u srednjim skolama kao bibliotekari nama padaju helikopteri i nema to veze sa nekakvim mazivima vec neobucenosti pilota. Nije prvi put da padne helikopter stela vojske. I zar ti mislis da stela vojnici mogu ikoga odbraniti pa vise ljudi ima na obezdjedjenju derbi sarajevo-zeljo