Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Seher je prvi grad na Balkanu i u Evropi koji je imao biblioteku i to prije Sorbone ...malo znaju Sarajlije, Bosna, Evropa i svijet sta je Seher Sarajevo i ko je Bosna od pamtivjeka!!! Cuvati ovakve dokumente od prasumskih smrdskih cobana-opancara koji su jucer napustili svoju rodnu grudu u danasnjem Dagestanu ! Mozemo biti ponosni na nase Seher Sarajevo i najstariju naciju u Evropi \"Bosnu\' !
2012-550=1462. Kako kad su Turci okupirali Bosnu 1463? Neslažu vam se datumi, bilmezi. Pa zar sve mora da vam bude laž i petljavina. Kolko ste dobri sa budžeta za još jednu proslavu nečeg što nikom netreba sem vašem džepu?
Prije Turske gradnje Sarajeva, nalazilo se drugo naselje, koje se zvalo VRH BOSNA. To sada i vise nije bitno, na ovim prostorima bi zabranio tumacenje istorije raznim ludzacima, istoriju treba ostaviti naucnim radnicima da se dogovore i jednom napisu istinu, a ne raznorazni nacionalsti, fasisti da tumace i pisu o tome, A obican narod treba da jednom progleda i da pocne razmisljati kako doci do bolje sadasnjice i buducnosti, a ne zatvoriti se u krug mrznje i bezpomocnosti. PROBUDI SE NARODE ; ZIVOT JE PREKRATAK DA GUBIMO I SEKUNDE, A NE GODINE NA BEZUMNU I PRIMITIVNU PROSLOST !
550 godina ? Sarajeva a kod vas Bošnjaka počinje istorija kad su došli turci na Balkan, a šta je prije toga nema istorije ko je onda bio tu gdje je bilo Sarajevo? Toga kod va s nema ?????????????????????????????????????????????? kako može da istorija počne u XIV ili XV vijeku???? Prije toga nema ništa ??????????????? nespominjete ništa prije toga ???????????????????????????????????????????????
Isa beg Hrnic je isto sto i Mehmed Pasa Sokolovic, poturceni Srbin koji je zelio sto vise graditi tj vratiti se svojoj zemlji , sto se zove nostalgija za rodnom grudom. Nazalost okolnosti su bile teske i surove, ali su ipak uspjeli.
Sarajevo je osnovao Isak Hranic, rodjen u srpskoj familiji, koji je kao dijete odveden u Istambul. On je Isa-beg Ishaković. Sve je u Bosni isprepleteno i zamrseno.
Nije tačno gdjo Mađarević. To je samo KOPIJA. Original nije \"izgubljen\". On je UKRADEN. Zna se i ko ga je ukrao. A \"sjetili ste se tek sada\", jer su Vas drugi podsjetili na taj datum. 1462-2012 Vidi: http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/550-godina-otkako-je-isa-beg-ishakovic-osnovao-sarajevo/120131058#
Isa-beg i jeste bio Bošnjak, rođeni brat Stipana Vukčića Kosače, a osim Sarajeva osnovao je gradove Novi Pazar i Skopje. Neće ti knjiga ništa sine, slobodno je uzmi u te svoje masne ruke ;9
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Nicopolis
Zaboravih navesti primjer kako su nase Hrvatske komsije \"pomogle\" iseljavanju, pa nudim Stolac kao primjer. Muskarci na kamione i u Dretelj, Gabelu, a zene i djeca pjeske za Blagaj, sve to u jednom lijepom suncanom danu. Ja se ne sjecam da su Hrvati prosli slicno negdje gdje je drzala Armija. Ako ima neki primjer, javi da se prosvijetlimo
Postoji fundamentalna razlika u nacinu na koji su Srbi i Hrvati napustili Sarajevo i nacina na koji su Bosnjaci napustili Visegrad, Focu, Zvornik, Brcko, Prijedor i sl. Ja se ne sjecam da je Srba na mostovima Miljacke zaklano 2000 kao Bosnjaka u Visegradu, da su im porusene crkve, groblja, da su zene i djeca transportovani autobusima, a muskarci zavrsili u masovnim konc logorima. Zato ne se.ri kamarice. Ako mislis da ce neki keyboard usljivac poput tebe prekrajati historijske cinjenice, malo si se ZAbihje.bao.
\'\'sarajevo je bilo normalan grad dok nisu dosli Turci i napravili genocid nad krscanima\'\' - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Dakle čovjek je prevazišao i samog voju uadikaua :D Oplakah majko, pa veću glupost U ŽIVOTU znači nisam pročitao HAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Da su Turci bili u jednom stotom promilu genocidni kao ste vi Srbi i Hrvati skupa, vas za 500 godina ne bi bilo na mapi, ne samo u BiH vec i u vasim \"maticnim\", a to da su agresori i okrutni osvajaci, to smo mi Bosnjaci govorili prije vas. Samo da se zna. Srba i Hrvata u Bosni prije dolaska Turaka nije bilo, citaj malo: nacije su kategorija 19. stoljeca.
Šta je Štukane, opet loš heroin konzumiraš?
Kako si samo glup i smiješan :D
ja te iskreno žalim, kompleksi i zadojenost su teška bolest, a garant ni ne zišgu
Pa kako je to prvi put pred ocima Sarajlija kad se cuva u GHB u Sarajevu? Bogami ko da su je donijeli sa jezera Tanganjika. Svaki dan je pred ocima Sarajlija, ima vec 500 godina samo sto vama to niko nije javio.