{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Orašje: Radnici će do ponoći čekati delegaciju Vlade TK

27.12.2014. u 14:47
34
58
Orašje: Radnici će do ponoći čekati delegaciju Vlade TK
34
Zbog umora i iscrpljenosti oko 120 radnika Aide, Konjuha, Livnice čelika i Konjuha ostat će do nedjelju ujutro u prostorijama OŠ Orašje zahvaljujući rukovodstvu Posavskog kantona i direktoru škole Mati Vincentiću.
"Do ponoći ćemo čekati sastanak sa delegacijom Vlade TK, a ako i novi pokušaj dijaloga sa vlašću propadne mi ćemo u nedjelju u 9 sati krenuti ka graničnom prelazu u Orašju", kaže Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite.

Iako, prema posljednjim informacijama samo 14 radnika ima važeće putne isprave to ih neće osujetiti u namjeri da sutra konačno stignu do granice sa Hrvatskom.

"Neka nas odmah hapse ako žele. Mi se nećemo razdvajati", kaže Dževad Mehmedović.

Vlada TK je danas donijela odluku o isplati 220 KM za radnike pomenutih firmi, a novac će biti uplaćen na račun Centra za socijalni rad u Tuzli i Živinicama.

Vlada TK, odnosno Ministarstvo za socijalnu politiku obezbjedilo je i paket sa namirnicama u iznosu od 180 KM na način da će radnici dobiti potvrdu u HO Merhamet, a namirnice će moći preuzeti u tržnim centrima Bingo.

"Pozivamo aktuelnu vlast TK da nas sasluša i da već u januaru novi premijer počne rješavati naša četiri prioritetna zahtjeva", navodi Mehmedović.

Među zahtjevima je uvezivanje radnog staža, materijalno zbrinjavanje u vrijeme nezaposlenosti, pokretanje proizvodnje...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: