Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
više moj k u r ac ima IQ nego tvoj mozak, pa prema tome idi sadi krompira i paprike i nepravi se pametan, radi svoj posao i nemješaj se u tuđi.
Ovo je stvano smjesno... Ja samo imam jedno rec. Gdje je pravda. Smjesno je iz moje perspektive jer znam malo vise detalja. Nema ovo veze sa pravdom
Prvo neko je njemu u tom zavodu reko da to urdi definitivno nevjerujem da je on sam to smislio ... Takvi ugovori uvjek idu kroz OLP OVS i ko zna sta jos se ne kod Microsoft i korisnik uvjek moze vidjeti jel licencirani i koje su to licence dokad vaze i sl ... Znaci neko mu je rako e ajde ti to smuljaci a ja cu to pokrivati da niko necacka ... Drugo OEM je uvjek vezna za jedna komad hardwera i tako je stalno ko nevjeruje nek procita licencu fino mu pise. I u njemackoj je tako. Trece OpenOffice je skroz ok slazem se iako sam veliki mrzitelj open sorsa. Cetvro bili su nekoc Microsoft partneri koliko se sjecam. Cak i na sajtu mu stoji da je strateski partner Microsofta.?? Peto covjek je vjerovatno stavio osnivacki kapital 2500 KM a svi znamo da odgovorno lice odgovara do visine osnivackog kapitala. Firma ce u stecaj a pare je vec izvukao ... I seto zar nase pametne vlasti iVlada RSi Vlada Federacije i Savjet ministara nemaju exclsive ugovor sa Microsoftomo licenciranju >???
Pa i Njemačka i Francuska prešla na Open Office, ako im je već mrsko prelazit\' na Linux, mogu makar besplatan Office paket koristit\'. MS Office je mnogo skuplji od operativnog sistema... A da je održavanje Linux mreže skuplje od održavanja Windows mreže, možda ako je Linux mreža u Švajcarskoj, a Windows mreža u Indiji...
Ja od svog autorizovanog dilera na Siranu uvijek dobijem licencu tako da imam sve licencirano.
Sirano maaajka!
Microsoft \"Corporacion\" USA... razumijem da neko ne govori i ne pise engleski, al ljudi...rijecnik, google...
Čuj pola miliona za office... ja rasipništva jbt život
Aaaa, zar se softver mora plaćati? Kome? Ako je tako ja bih odmah da platim sve što koristim: autoked, fotošop, vindors, korel, ofis, sve igre, flajt simulator, norton... Javite mi broj žiro računa i iznos. Platio bih i unazad za zadnjih 20 godina od kako koristim pi-si.
Nije valjda da u Bosni neko koristi nelegalan softver ???
I ti takođe da si živ i zdrav, možeš li to malo objasniti, gdje su \"sakriveni\" ti troškovi?
Da sam ja netko, ne bi ljudi u javnoj upravi Windows upotrebljavali, sve bi mašine na Ubuntuju radile. Jeftinije je kupiti priručnike za Ubuntu i ljude u 2 dana naučiti kako da rade (ko da nešto rade) na Linuxu. Ali \"problem\" je što je 10% od 0 = 0.
Počelo je počelo!
@Zdnd Fakat ne kontam poentu tvog komentara na ovu vijest. Ne branim ovog kriminalca ali za Microsoft je haram dati pare. Isto ko i za BhTelecom :D
to nije tacno. To bi microsof tako htio. Jos najbolje da kad instaliras novi browser da kupis novu licencu. Program je tvoj, i imas pravo (1 racunar) instalirati gdje zelis. To ni u njemackoj ne vazi OEM pa samo uz laptop taj i taj. pokvari se laptop, bacis i naravno i dalje sasvim legalno koristis licencu.