|

Optuženi za krijumčarenje opojnih droga sporazumno priznali krivnju

Optuženi za krijumčarenje opojnih droga sporazumno priznali krivnju
0
F
FENA
26.1.2015. u 13:06
4
komentara
0

dijeljenja
Optuženi za krijumčarenje opojnih droga sporazumno priznali krivnju
Optuženi za krivično djelo organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama Krivičnog zakona BiH priznali su krivnju i sa tužiteljem u prisustvu svojih advokata potpisali sporazum o priznanju krivnje.
Krivnju su priznali optuženi Zoran Pilatić, rođen 19. jula 1991. godine u Čapljini, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH i Dražen Primorac, rođen 26. jula 1987. godine u Mostaru, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

Optuženi su priznali krivnju da su, kao dio organizirane kriminalne grupe sudjelovali u krijumčarenju opojne droge marihuana "skunk" i opojne droge heroin, sa područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Predložena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela za Zorana Pilatića, a Draženu Primoracu kazna zatvora u trajanju od jedne godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi su se obvezali da će na poziv tužilaštva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih kaznenih djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...