{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optuženi za krijumčarenje opojnih droga sporazumno priznali krivnju

F
26.1.2015. u 13:06
0
4
Optuženi za krijumčarenje opojnih droga sporazumno priznali krivnju
0
Optuženi za krijumčarenje opojnih droga sporazumno priznali krivnju
Optuženi za krivično djelo organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama Krivičnog zakona BiH priznali su krivnju i sa tužiteljem u prisustvu svojih advokata potpisali sporazum o priznanju krivnje.
Krivnju su priznali optuženi Zoran Pilatić, rođen 19. jula 1991. godine u Čapljini, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH i Dražen Primorac, rođen 26. jula 1987. godine u Mostaru, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

Optuženi su priznali krivnju da su, kao dio organizirane kriminalne grupe sudjelovali u krijumčarenju opojne droge marihuana "skunk" i opojne droge heroin, sa područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Predložena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela za Zorana Pilatića, a Draženu Primoracu kazna zatvora u trajanju od jedne godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi su se obvezali da će na poziv tužilaštva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih kaznenih djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje, optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH. Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: