{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužilaštvo BiH: Optuženi za krivotvorenje novca sporazumno priznali krivicu

F
31.10.2014. u 12:11
0
1
Tužilaštvo BiH: Optuženi za krivotvorenje novca sporazumno priznali krivicu
0
Tužilaštvo BiH: Optuženi za krivotvorenje novca sporazumno priznali krivicu
Dvojica optuženih za počinjeno krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje novca sporazumno su priznali krivicu.
Sporazum o priznanju krivice sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine sklopili su optuženi Tomislav Pervan, rođen 29. juna 1991. godine u Mostaru, nastanjen u Čitluku, državljanin BiH i Republike Hrvatske i Josip Miličević, rođen 13. februara 1994. u Mostaru, nastanjen u Čitluku, ranije osuđivan, državljanin BiH i Hrvatske.

Optuženi su, u prisustvu postupajućeg tužioca i svojih advokata, potpisali sporazume kojima u potpunosti priznaju izvršenje krivičnih djela za koje ih tereti optužnica od 26. juna 2014., koja je potvrđena od sudije za prethodno saslušanje Suda BiH 30. septembra 2014. godine.

Tužilac je saglasan da na osnovu sporazuma Sud BiH utvrdi i izrekne obojici optuženih kazne zatvora u trajanju od po jedne godine.

Predložene kazne su u skladu sa ulogama optuženih u izvršenju krivičnog djela za koje se terete.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi su se obavezali da će svjedočiti o svim činjenicama, okolnostima i pojedinostima koje su im poznate u ovom krivičnom predmetu.

U tom smislu, optuženi su saglasni da se na svim sudskim postupcima i/ili sličnim pretresima pojave kao svjedoci optužbe na Sudu BiH protiv osoba osumnjičenih u ovoj istrazi i eventualnom optuženju, kao i o osobama u drugim istražnim postupcima koji se vode kod Tužilaštva BiH, a o kojima oni imaju određena saznanja.

Potpisujući sporazume optuženi potvrđuju da su, nakon što su upoznati sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH, izjavu o priznanju krivice dali dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te su upoznati da mogu snositi troškove krivičnog postupka. U skladu sa sporazumom, optuženi su se obavezali da će isplatiti oštećenima pričinjene štete u iznosu od po 130 KM.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriču prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju im izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: