|

Opozicija: Otvaranje predstavništva RS-a na Kipru asocira na "bježaniju s parama"

Opozicija: Otvaranje predstavništva RS-a na Kipru asocira na "bježaniju s parama"
93
F
FENA
21.2.2017. u 22:24
136
komentara
93

dijeljenja
Opozicija: Otvaranje predstavništva RS-a na Kipru asocira na "bježaniju s parama" Zdravko Krsmanović
Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a večeras je ponovo postavila pitanje efekata i utrošenih sredstava za rad osam predstavništava RS-a u inostranstvu.
Tvrde da je iz izvještaja o njihovom radu vidljivo jedino da se bave "organiziranjem manifestacija i učešćem na sajmovima".

"Nelogično je da predstavništvo RS-a u Rusiji organizira fudbalski kamp na Jahorini", rekao je poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak tokom rasprave o Informaciji o aktivnostima RS-a u oblastima regionalne i institucionalne saradnje.

Uime NDP-a Zdravko Krsmanović je iznio tvrdnju da su sankcije predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku jedini "efekat" rada predstavništva RS-a u Washingtonu zbog čega bi šef tog predstavništva trebalo da podnese ostavku, a ako on to ne, onda treba resorni ministar Zlatan Klokić.

Na najave iz Vlade o otvaranju predstavništva RS-a na Kipru, rekao je da to "odmah asocira na neku bježaniju s parama u tu državu".

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a Zlatan Klokić tvrdi da su predstavništva RS-a opravdala postojanje.

Istakao je i da svake godine Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a vrši reviziju poslovanja predstavništava i svi izvještaji su pozitivni.

U parlamentu je u toku rasprava o Informaciji o ostvarivanju prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u RS.

Prethodno su poslanici raspravljali o Godišnjem izvještaju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2015.
Prijavi grešku


Komentari (136)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...