Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne vezano sada i za Konzum i za Mercator, osobno me čudi da BiH Vlada ili recimo Vlada F BiH ne preuzme lanac ovih posluga privremeno i onda ih stavi na licitaciju. Pa ko da više i ko će garantirati da niti jedan radnik neće biti otpušten. Ili ima i ova solucija da kao nekad sarajevski UPI osnuje se domaća firma koja će građane snabdijevati robom domaćom i uvoznom, jasno, samo ako u domaćoj proizvodnji nema nekih artikala, pa hajd nek se uveze.Pa nismo valjda debili.
Dobri susjedi i nosioci EU vrijednosti kao Kolinda i Plenkovic preko svojega izvodjaca Covcica, dugove Agrokora kojeg su zaduzili i opljackali namiruju prema Rusima imovinom BiH, a pri tom se slomise lazima o jako dobrim odnosima prema BiH.
pravilna odluka, moraju prvo nasi dobavljaci da se isplate, neka vide koliki je dug i neka uzmu dionice u konzumu, postaviti privremenu upravu dok se sve ne sredi. drzava konacno mora da radi vise na zastiti domacih privrednika i da provjerava ko joj posluje na trzistu... nadam se da ce nauciti iz ovoga primjera. nije samo todoric kriv... imao je on pomagaca i u bih koji su mu pomogli oko malverzacija i to se treba istraziti...ne moze se toliki dio radnih mjesta dovesti u pitanje..nauka i bakam
u konzumu i mercatoru uposlenici imaju makar neka prava, u bingu nikakva. plata bolja, godisnji po stazu, uposlenici kulturniji, ljubazniji ......
Ne vidim uopste problem da se ruskoj banci dozvoli da preuzme svoj vlasnicki udio, pod uslovom da je mjenica regularna. Za BiH privredu to i onako nema nikakvog znacaja, jer promjena vlasnistva nikada nije dovodila do zatvaranja radnih mjesta. Naprotiv, primjeri u svijetu pokazuju da je bas promjena na celu firmi dovodila do boljeg poslovanja.
Okupite se na kruznom u Buca Potoku, krampe u ruke i sve raskopati!
Da, ako ce se vec ko nadomirivati, onda neka to budu prvo domaci BiH dobavljaci, pa onda Rusi.
TUŠ,KONZUM, ........ , sve te kriminalne firme instaliro je sdp i svakako da treba njima ispostaviti fakturu!