{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Stari Grad ništa ne čini: Ruševna kuća na Vratniku prijeti prolaznicima

9.2.2015. u 09:59
17
34
Općina Stari Grad ništa ne čini: Ruševna kuća na Vratniku prijeti prolaznicima
17
U vratničkoj ulici Bećarevo Ćoše nalazi se ruševna kuća koja svaki dan može uzrokovati povredu ili neku težu posljedicu za prolaznike ukoliko dođe do njenog obrušavanja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Komšije i stanovnici ulice izuzetno su zabrinuti zbog mogućeg urušavanja objekta jer strahuju da bi jedan od zidova mogao pasti na trotoar i cestu kojom učenici i drugi građani svakodnevno prolaze.

Jedna od zabrinutih stanovnica sarajevske ulice je i 64-godišnja Mirsada Ajdinović koja je invalid i pored čije se kuće nalazi problematični objekat.

"Kuća je visoka 5,5 metara i dva metra je viša od moje kuće. Na njoj se nalazi rascjep po širini i po visini 3 cm i postaje sve veći", rekla je Ajdinović za Klix.ba, koja je dodala da je pitanje vremena kada će se obrušiti na njenu kuću i na ulicu."Neko će poginuti! Razmak između moje kuće i ruševne je nepuna 2 metra, a to je jedini prolaz do uličnih vrata", rekla je Ajdinović, dodavši da do vlasnika kuće ne može doći jer se ne javlja na telefon, a institucije ništa ne poduzimaju.

Ona se navodno obraćala Općini Stari Grad i načelniku, ali za sada nije bilo nikakvog pozitivnog odgovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: