Općina Olovo dobila 15 kontejnera za selektivno odlaganje ambalažnog otpada

F
FENA
16.1.2015. u 11:02
55
6
Općina Olovo dobila 15 kontejnera za selektivno odlaganje ambalažnog otpada
55
Općina Olovo dobila 15 kontejnera za selektivno odlaganje ambalažnog otpada Foto: FENA
Potpisom ugovora o saradnji između Općine Olovo, JKP “Bioštica” iz Olova i Ekopaka, Općina Olovo se priključuje sistemu Zelene tačke u kojem će se prikupljeni ambalažni otpad sortirati i pripremati za reciklažu.
Uz prisutvo predstavnika potpisnika ugovora i medija, Općini Olovo je Ekopak uručio 15 kontejnera za selektivno odlaganje ambalažnog otpada, saopćeno je.

Ekopak finansira i izgradnju reciklažnog dvorišta, u kojem će se prikupljeni ambalažni otpad sortirati i pripremati za reciklažu čija je izgradnja već počela.

Foto: FENA Foto: FENA


U Ekopakovom sistemu se trenutno nalazi 12 općina: Bihać, Gračanica, Orašje, Donji Vakuf, Kladanj, Ključ, Olovo, Breza, Vitez, Novi Travnik i Vogošća, a broj općina se svakodnevno povećava.

Foto: FENA Foto: FENA


Pozivamo sve privredne subjekte da svoje zakonske obaveze za ambalažni otpad ispunjavaju putem uključenja u sistem Ekopaka koji je prvi ovlašteni operater sistema, te omoguće uspostavu transparentnog, održivog, dugoročnog i efikasnog sistema po uzoru na sisteme koji su uspostavljeni u ostalim zemljama članicama PRO EUROPE-a, saopćeno je iz Ekopaka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: