BiH
1

Općina Novi Grad sufinansira obnovu kotlovnice u dječijem vrtiću na Mojmilu

Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajeva sufinansirat će nabavku i ugradnju kondenzacijskog kotla za zagrijavanje vrtića "Dječiji grad" na Mojmilu.

Tim povodom Tajib Delalić, vršilac dužnosti pomoćnika načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport i Jasmina Čongo, direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" potpisali su ugovor za sufinansiranje nabavke i ugradnje kotla za kotlovnicu u ovom vrtiću.

Vrtić "Dječiji grad" najveći je u Kantonu Sarajevo, ima jedanaest odgojno-obrazovnih grupa sa 280 djece. U njemu borave djeca uzrasta od šest mjeseci do polaska u školu.

Obnovom kotlovnice, u kojoj više od dvadeset godina nije vršena zamjena kotla, djeca i uposlenici ove ustanove dobit će toplije prostorije.

"S obzirom da je vrlo često dolazilo do kvarova na kotlu, prostorije su često bile hladne, njegovom zamjenom dobit ćemo znatno bolje uslove za rad, a pokrenuli smo akciju da se i u drugim vrtićima kotlovnice također poprave. Posebna vrijednost potpisivanja ugovora za obnovu kotlovnice je potvrda izuzetne saradnje sa lokalnom zajednicom, u zajedničkom nastojanju da se osiguraju što kvalitetniji uslovi za boravak, rad i učenje predškolske djece. Iako lokalna zajednica nema nikakvih nadležnosti za vrtiće, Općina Novi Grad godinama učestvuje u raznim projektima podrške radu naše ustanove, materijalno i finansijski. I ovaj projekat pomoći će da djeca dobiju što kvalitetnije uslove za sigurno, kreativno i stimulativno učenje, rast i razvoj", istakla je direktorica Čongo.

Kako je kazao Tajib Delalić, Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano pomaže rad predškolskih ustanova, a tako će biti i u budućnosti, a sve u nastojanju da se najmlađim stanovnicima Novog Grada osigura dovoljno prostora i bolji uslovi boravka u predškolskim ustanovama.