Novogradski dani
16

Općina Novi Grad organizirala druženje za penzionere u Centru "Safet Zajko"

Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajevo, u okviru manifestacije "Novogradski dani 2018", u parku Centra “Safet Zajko” organizirala je druženje za penzionere s područja Novog Grada.

Ni kiša koja je jutros padala nije spriječila naše sugrađane treće životne dobi da dođu i uživaju u zajedničkom druženju, uz muziku, pjesmu, smijeh i dobro raspoloženje.

Druženje je upriličeno uz bogat kulturno - zabavni program, oko 500 penzionera zabavljalo se uz pjesme u izvođenju članova Udruženja Saraj sevdah, a nije izostalo ni bosansko kolo.

U prelijepom ambijentu Centra "Safet Zajko" posjetioci su imali priliku uživati u interpretacijama izvođača stare bosanske pjesme Refije Muslić, Ferida Avdića, Hamida Ragipovića Beska, Amira Zolja, Rahime Halimanović i mlade interpretatorke narodne muzike Amine Bajramović, a u pratnji muzičara Samira Zavlana i Šerifa Kape.

Kao i prethodnih, i ove godine za sve prisutne je obezbijeđen ručak, uz sok i kafu. Među mnogobrojnim penzionerima bile su Satka Vatrić i Šemsa Kadić, koje su ovom prilikom iskazale zahvalnost Općini, koja je organizirala druženje.

"Druženje je prelijepo, dobro je organizirano i ostat će nezaboravno. Nadam se da će ovako biti i iduće godine", kazala je Šemsa.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad Sarajevo Ibrahim Hota zahvalio je menadžmentu Općine koji nije zaboravio svoje građane treće životne dobi.

"Ovo je četvrta godina otkako su penzioneri uključeni u program 'Novogradskih dana'. To je jedna lijepa manifestacija u kojoj se penzioneri druže i upoznaju. Zahvalni smo organizatoru, odlično se osjećamo i uživamo u programu. Mnogo nam znači pažnja koja nam je ukazana", kazao je Hota.