BiH
0

Općina Centar za nabavku računarske opreme osnovnim školama izdvojila 20.000 KM

Klix.ba
Općina Centar Sarajevo nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom ulaganja u poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama koje se nalaze na njenom području.

Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje 20.000 maraka iz općinskog budžeta za nabavku računarske opreme za 11 osnovnih škola, te Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Na ovaj način Općina Centar olakšava realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kroz koje učenici osnovnih škola prepoznaju i razvijaju svoja interesovanja i talente. Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a u skladu sa potrebama i zahtjevima škola.

Za osnovne škole "Isak Samokovlija", "Alija Nametak", "Musa Ćazim Ćatić", "Silvije Strahimir Kranjčević", "Nafija Sarajlić" i "Katolički školski centar" izdvojeno je po 2.000 KM, dok je školama "Vladislav Skarić" , "Hasan Kikić", "Mehmed beg Kapetanović Ljubušak" i "Hasan Kaimija" izdvojeno po 1.500 KM. Iznos od po 1.000 maraka dodijeljen je školi "Safvet-beg Bašagić", te Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju.

Zahvaljujući ovim sredstvima, omogućit će se realizacija moderne i savremene nastave, vannastavnih i drugih aktivnosti, te približavanje savremenim i moderno organizovanim školama u svijetu.