Uskoro otvorenje
32

Općina Centar uložila 365 hiljada KM u novu ambulantu na Višnjiku

Dž. L.
Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i predstavnicima JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo danas je obišao zgradu u Bolničkoj ulici gdje je planirano da budu smještene prostorije nove ambulante porodične medicine Višnjik.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog privođenja kraju radova na uređenju prostora.

"Općina Centar je za opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ambulante u Bolničkoj ulici izdvojila 100.000 KM koje su prebačene na račun Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo koja provodi proceduru opremanja nove ambulante. S obzirom na dinamiku radova očekujemo u narednom mjesecu otvorenje novih prostorija ambulante Višnjik," objasnio je načelnik Ajnadžić.

Za ispunjenje uslova za izgradnju ovog objekta nadležna općinska služba je provela postupak korekcije Regulacionog plana Bjelave-Čekaluša. Planskim aktom, odnosno provedenim korekcijama definisani su urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Bolničkoj ulici. Općina Centar je u budžetu za 2017. godinu obezbijedila 265.000 KM za kupovinu poslovnog prostora u prizemlju objekta u kojem će biti ambulanta porodične medicine Višnjik.

Kako je javnost upoznata, prostorije stare ambulante porodične medicine 'Višnjik' (Koševska b.b.) su na osnovu rješenja inspektora Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zatvorene 18. februara 2013. godine zbog opasnosti od urušavanja objekta. Svi pacijenti koji su ostvarivali pravo na zdravstvenu zaštitu u ambulanti Višnjik privremeno koriste usluge ambulante porodične medicine Čekaluša.

Današnjem obilasku novih prostorija ambulante Višnjik u Bolničkoj ulici prisustvovali su i direktorica OJ Dom zdravlja Centar Amela Kečo, savjetnik načelnika Osmo Babić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, predsjednik savjeta Mjesne zajednice Park-Višnjik Stanislav Dragoje i saradnici iz nadležnih službi.