Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Parkiranje na tom području je kriminalno, prvo ne mozes naci slobodno parking mjesto od firmi koje se nalaze tu. Podzemna garaza bi riješila taj problem na tom području. Iznad garaze igralište, po mom mišljenju odlican projekat Opcine.
Ako su podzemne garaze pa ocito da nece biti na povrsini, vec u podzemlju. Zelena povrsina ce se zadrzati i ne znam cemu galama i nezadovoljstvo. Sigurno nije bolje da se parkira po trotoarima, da ne mozes proci sa bebom u kolicima trotoarom vec cestom!
Ipak ce se zadrzati zelena povrsina, a ujedno se dobiju garaze gdje ce automobili biti parkirani, nema vise trazenja parking mjesta, parkiranja gdje se stigne. Ovako ce sve biti bolje uredjeno.
Pa auta su vjecito parkirana na nepropisnim mjestima. Podzemne garaze su sigurno bolje rjesenje od sadasnjeg.
Kad covjek samo logicki razmisli sve mu bude jasno, nema tu neke pretjerane nauke, stavis na papir prednosti i mane podzemne garaze, da se razumijemo prednosti su nam jasne, rjesavanje problema saobracaja u mirovaju, ocuvanju zelenih povrsina, rasterecenje trotora koji je uzurpiran parkiranjem tih istih automobila zbog kojih se pjesaci ne mogu normalno kretati, a mane, realno ja ih ne vidim
Najboljenda se jos automobili pocnu parkirati po toj istoj zelenoj povrsini, jer je samo pitanje dana, svakako trotoarom ne mozes proci, a ako ovako ostane neces moci ni tim istim parkok
Iz Opcine su dosad 40 puta rekli da nece unistavati zelenu povrsinu, ali narod cuje ono sto hoce da cuje😏
Ne znam kome moze smetati sto se nesto gradi pod zemljom, a na povrsini i pored dosadasnjih zelenih povrsina ostaje isto, jos se ukida dosadasnja saobracajnica i pretvara u pjesacku zonu. Ocito je da ljudi nisu bili ni upuceni za sta protestuju.
@Archiar nas je narod takav, ne mora biti upucen, samo je bitno da se negoduje, a pretezno negoduju oni koji i ne posjeduju automobil pa njima garaza i nije potrebna, oni koji ga koriste u svakodnevnici, znaju kakav je problem danas naci mjesto za parkiranje
Taj protest mora da je organizovan od strane neke partije. Vidi se da nisu bili upuceni u drugu stranu price.
Obzirom na to da automobili zauzimaju sve vise mjesta,mislim da su nam ovakvi projekti neophodni i da ce se značajno rijesiti problem u ovom dijelu grada,a i uljepsati sa zelenom površinom iznad garaze.
Blizu zivim i smatram da je ovo odlicna ideja, s tim da se ne unistava zelena povrsina. Ovo je odlicna ideja.
@champolion3 Upravo, samo se gleda ko je koja stranka, niko ne vidi sta ce to da znaci za ljude koji zive u tom naselju, koliko olaksanje ce to za njih biti
Pozeljan i dobar projekat kojim se prednost daje pjesacima i naravno podrazumijeva se da ce prostor oslobodjen od automobila biti pretvoren u zelenu površinu,to i jeste jedan od ciljeva izgradnje podzemnih garaža.
Ovo je odlicna ideja, ne znam zasto se bune, da ispred moje zgrade hocee napraviti ovako nesto.. parking, a park ostaje. Nikad ugoditi narodu..
Ne mogu da vjerujem da se sve pljuje sto je pozitivno.. nevalja kad radis- nevalja kad ne radis. Ovo je odlicna idejaa, ne zivim tu, ali znam da nikada nema slobodnog parking mjesta.
Ta tzv. šetnica je tolika, i tolike širine, da možete napraviti podzemnu garažu za cijelo Sarajevo, bez da kopate ispod parkova. I kad pravite, napravite pet etaža, opet će za 20 godina faliti parking prostora. Spojite garaže sa trgovačkim centrima podzemno i napravite podzemne sadržaje. Šta se zalijećete na drveće? Kontaš, mrtva ulica koja i kad je zatvoriš radi radova ništa ne znači. Pa kopaj onda kako treba, malo ambicija.