Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa naravno da treba skola na Sipu, napravljene su nove zgrade , doselile porodice sa djecom i ...Kad nema djece nema ni skole. Zasto se Opstina mijesa kad j su skole na kantonalnom nivou , da je Bog dao da su na federalnom mozda bi vise reda bilo i u udzbenicima i u nastavnim planovima i programima.
https://goo.gl/bhm2Sq
https://goo.gl/bhm2Sq
ta će u školu, povlašiće se :D -stara bošnjačka poslovica
"Od Kantona Sarajevo tražimo da ispoštuje presudu Ustavnog suda Federacije BiH i vrati predškolsko i osnovno obrazovanje u našu nadležnost kako bi učenicima obezbijedili još kvalitetnije uslove za rad." To znači i da će se plaće i nakdnade isplaćivati iz općinskog budžeta ? Informacija je nekorektno prenešena a radi se samo o tome da se škole kao i džamije otvaraju tamo gdje praktično ima mnogo više nastavnika od učenika i da zbog toga rastu troškovi po osnovu plaća i naknada i kantonalnog budžeta. Kada bi zaista općine "preuzele" finansiranje osnovnih škola po osnovu plaća - ona ne bi bila 1550 (prosjek) maraka za punu nastavnu normu već 700-800 km.
u pravu su prosjek (20 godina staža) oko 1210 km ...
Evo zatvaraju se škole jer nema djece. Bijela kuga nas potra jer niko od bijede i straha od otkaza ne rađa. Ova stoka na vrhu ne misli o budućnosti nacije.
Gdje si pročitao da se zatvara škola jer nema djece?
Jos to treba da se desi,i onda smo dno dna..kakva nam je vlada,pocrkali dabogda! Lahko je meni za njihovu djecu,plati i suti,a sta za ovaj narod sto nema,kraj s krajem sastavljaju? Ako nemas i ne treba mu skola,to su njihova razmisljanja!
Pa najbolje bi bilo da u ovako teškom stanju zatvorite sve škole. Šta će nam! One samo prave ogromne troškove. Zatvarajući škole, ostaće više novca u gradskom budžetu, a to podrazumjeva vama koji odlučujete veće i zagarantovane plaće. Sram vam vas biklo, uvijek dirate tamo gdje je najosjetljivije. Dirnite u vaša primanja, skrešite ih za dobro mlade polulacije. Ali, vama odgovara da je zemlja u rasulu, u svakom pogledu. Odgovara vam da lkjudi bježe iz BiH!
@Krmtija, :))))) Neće. Imaju oni zaliha za sve svoje buduće generacije. Obezbijedili su i pra, pra, pra, pra, pra unućad. Njima će i odgovarati da ostaane ovo malo jadnika sa kojima mogu da manipulišu i da ispraznim riječima govore kako su oni njihovi dobrotvori koji im žele dobro u naprednoj i zdravoj državi, punoj narodnih katila.