|

Općina Centar je pokazala da je u svom duhu multietnična

Općina Centar je pokazala da je u svom duhu multietnična
0
F
FENA
5.1.2011. u 11:59
14
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
2/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
7/7 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U povodu pravoslavnog Božića u Općini Centar upriličen je tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca pravoslavaca.
"Nakon prijema povodom Kurban Bajrama, Ramazanskog Bajrama, katoličkog Božića organiziramo i prijem povodom pravoslavnog Božića. Na ovaj način hoćemo da naglasimo da je Općina Centar u svom duhu multietnična", kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević.

Na današnjem prijemu naglašeno je da su vrata Općine Centar uvijek otvorena za porodice poginulih boraca i da se u slučaju problema mogu javiti za pomoć. Simbolični poklon od 100 KM dobilo je 10 porodica poginulih boraca.

"Ovim smo pokazali da želimo da brinemo o njima. U prijateljskom ragovoru obilježili smo praznike. Probleme evidentiramo kroz Udruženje poginulih boraca i šehida koje nama dostavlja tu problematiku", dodao je on.

Ugodne Božićne dane porodicama je poželio i predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Sefer Halilović.

"Želim da čestitam predstojeći Božić uz poklone. Prijem je najvažniji da porodice osjete da imaju pažnju. S obzirom na veliki broj porodica šehida i poginulih boraca svake godine pozovemo neke druge porodice kako bi svima pružili pažnju", rekao je.

Osim novčanog poklona od 100 KM porodicama poginulih boraca Armije Bosne i Hercegovine uručeni su paketi s osnovnim namirnicama koji su dar Narodne kuhinje "Stari Grad" i kalendari.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...