|

Općina Centar priredila prijem za 20 šehidskih porodica

Općina Centar priredila prijem za 20 šehidskih porodica
0
F
FENA
12.11.2010. u 14:42
3
komentara
0

dijeljenja
Općina Centar priredila prijem za 20 šehidskih porodica
U povodu Kurban -bajrama u općini Centar Sarajevo danas je upriličen prijem za članove 20 šehidskih porodica.
Tom prilikom prigodne čestitke i simboličnu novčanu pomoć uručio im je Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

Članovima porodica uručena je jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 100 KM, saopćila je Služba za informatiku i informiranje općine Centar.

Kovačević je uputio čestitke prisutnima u povodu Kurban-bajrama, naglasivši da u ovoj općini uvijek nastoje biti na usluzi porodicama šehida.

Članovi šehidskih porodica istaknuli su danas da im ukazana pažnja Općine Centar mnogo znači, ne samo zbog toga što je u vremenu recesije svaka pomoć dobrodošla, nego još i više zato što im je pružen osjećaj da nisu zapostavljeni i zaboravljeni.

Pomoć Općine Centar u povodu Kurban-bajrama dodijeljena je na osnovu prijedloga općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca.

Sefer Halilović, predsjednik Udruženja, podsjetio je da Općina Centar svake godine u povodu vjerskih blagdana i drugih značajnih datuma ovakvu simboličnu pomoć izdvoji za ukupno 70 boračkih porodica koje predlože boračke organizacije.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...