BiH
0

Općina Centar priredila prijem za 20 šehidskih porodica

FENA
U povodu Kurban -bajrama u općini Centar Sarajevo danas je upriličen prijem za članove 20 šehidskih porodica.

Tom prilikom prigodne čestitke i simboličnu novčanu pomoć uručio im je Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar.

Članovima porodica uručena je jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 100 KM, saopćila je Služba za informatiku i informiranje općine Centar.

Kovačević je uputio čestitke prisutnima u povodu Kurban-bajrama, naglasivši da u ovoj općini uvijek nastoje biti na usluzi porodicama šehida.

Članovi šehidskih porodica istaknuli su danas da im ukazana pažnja Općine Centar mnogo znači, ne samo zbog toga što je u vremenu recesije svaka pomoć dobrodošla, nego još i više zato što im je pružen osjećaj da nisu zapostavljeni i zaboravljeni.

Pomoć Općine Centar u povodu Kurban-bajrama dodijeljena je na osnovu prijedloga općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca.

Sefer Halilović, predsjednik Udruženja, podsjetio je da Općina Centar svake godine u povodu vjerskih blagdana i drugih značajnih datuma ovakvu simboličnu pomoć izdvoji za ukupno 70 boračkih porodica koje predlože boračke organizacije.