BiH
2

Općina Centar donirala gama aparat KCUS-u

FENA
Općina Centar Sarajevo donirala je Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (KCUS) gama aparat, a zahvaljujući tome bit će poboljšan kvalitet rada te klinike.

Tim povodom danas je u KCUS-u potpisan Ugovor o nabavci i isporuci medicinske opreme, a potpisivanju su prisustvovali pomoćnik načelnika za rad i socijalna pitanja Općine Centar Osmo Babić, direktor Hirurških disciplina KCUS-a Haris Tanović, te šef Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a Reuf Karabeg.

"Izuzetno smo zahvalni Općini Centar za ovu donaciju koja je samo jedna u nizu donacija KCUS-u. Općina Centar je najveći donator KCUS-a, te je očito da su oni prepoznali način kako pomoći ljudima i pacijentima u Sarajevu, ali i FBiH", kazao je prof.dr. Tanović.

On je naglasio da je u proteklih deset godina saradnje s tom općinom, KCUS-u donirana oprema u vrijednosti većoj od milion KM.

"Doniranjem najsofisticiranije medicinske opreme KCUS-u, Općina Centar daje ogroman doprinos liječenju naših pacijenata", kazao je.

Šef Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a prof.dr. Reuf Karabeg istakao je da će ta donacija doprinijeti poboljšanju rada na Klinici, te istakao da u KCUS-u sad imaju tri ovakva aparata.

"Ovaj aparat koristi se za otkrivanje proširenosti ranih metastaza u regionalne limfne čvorove, kod oboljenja karcinoma dojke, melanoma i drugih kancera, te je od iznimnog značaja za liječenje naših pacijenata", kazao je prof.dr. Karabeg.

Pomoćnik načelnika za rad i socijalna pitanja Općine Centar Osmo Babić kaže da su zadovoljni jer su uspjeli prikupiti neophodna sredstva, te realizirati nabavku i tog aparata.

"Nabavku gama aparata pomogli su Uprava Grada Sarajeva i KCUS. U budžetu Općine Centar predvidjeli smo i dodatna sredstva za 2015. godinu, od kojih ćemo nabaviti određenu medicinsku opremu za Kliniku za kardiohirurgiju i JIIT", istakao je Babić, saopćila je Služba za odnose s javnošću KCUS-a.