{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar donirala 40.000 KM za Opću bolnicu

F
19.4.2012. u 12:40
0
1
Općina Centar donirala 40.000 KM za Opću bolnicu
0
Općina Centar donirala 40.000 KM za Opću bolnicu
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Bakir Nakaš potpisali su u četvrtak dva protokola o dodjeli novca za nabavku medicinske opreme i kreveta za potrebe dviju organizacionih jedinica te medicinske ustanove vrijednosti 40.000 KM. Protokol o nabavci medicinske opreme za potrebe Odjeljenja za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju odnosi se na vrijednost od 30.000 KM, a Protokol za nabavku kreveta za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo na 10.000 KM. Ta donacija osigurana je iz budžeta Općine Centar za ovu godinu.
Direktor Opće bolnice Bakir Nakaš zahvalio je, uime pacijenata i osoblja, za donaciju prvenstveno stoga što Općini finansiranje bolničkog nivoa zdravstvene zaštite nije u obavezi.

Naglasio je da će od spomenutog novca namijenjenog Odjeljenju za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju biti nabavljena široka paleta opreme, odnosno bit će omogućen završetak opremanja te jedinice i zanavljanje dijelova opreme koji su već amortizovani.

Odjeljenje za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju otvoreno je prije dvije godine uz finansijsku podršku Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a. Već je pokazalo opravdanost prijemom velikog broja pacijenata, koji su operirani na Kliničkom centru ili Općoj bolnici.

Po riječima načelnika Bećirevića, današnja donacija je jedna u nizu. Istaknuo je kvalitetnu suradnju Općine Centar i Opće bolnice, te obećao da će biti nastavljena, bez obzira na to ko bude na rukovodećim funkcijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: