BiH
0

Općina Centar daje podršku obrazovnim ustanovama

FENA
Općina Centar Sarajevo svake godine iz budžeta dodjeljuje sredstva osnovnim i srednjim školama na svom području kako bi se poboljšali uvjeti rada obrazovnih ustanova.

U općinskom budžetu za 2012. godinu, između ostalog, izdvojeni su grantovi za četiri škole, s čijim predstavnicima je općinski načelnik Dževad Bećirević danas u Općini potpisao protokole, saopćeno je iz Pres- službe Općine Centar.

Tako je za potrebe Osnovne škole ''Alija Nametak'', u čije ime je protokol potpisala direktorica škole Mediha Beširević, iz općinskog budžeta izdvojeno 6.000 KM za izmjenu podnih podloga u dvije učionice.

Drugi protokol načelnik je potpisao sa zamjenicom direktorice Srednje medicinske škole na Bjelavama Sabinom Kacila, a odnosi se na grant u vrijednosti 5.000 KM koji će biti upotrijebljen za kupovinu lutke za vježbe oživljavanja, prilikom izvođenja praktične nastave u Srednjoj medicinskoj školi.

Također je potpisan i protokol s direktoricom Srednje zubotehničke škole Ilduzom Radžo, na osnovu kojeg je iz budžeta Općine izdvojeno 5.000 KM toj obrazovnoj ustanovi za adaptaciju sale tehničkog obrazovanja.

Za postavljanje ograde oko zgrade Srednje medicinske škole na Jezeru izdvojeno je 5.000 KM. Uime škole protokol je potpisala pomoćnica direktorice Ajla Mavrić-Gavranović.

Predstavnici škola su izrazili zahvalnost na dugogodišnjoj pomoći Općine Centar, a načelnik Bećirević je kazao da će Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar pomenuta sredstva do naredne sedmice prebaciti na račune škola.