BiH
436

Općina Centar donirala 40.000 KM Općoj bolnici u Sarajevu

Klix.ba
U prostorijama Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš potpisan je protokol kojim je iz budžeta Općine Centar ovoj zdravstvenoj ustanovi donirano 40.000 maraka.

Protokol, koji je prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, direktoru Opće bolnice Zlatku Kraviću uručio je predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić.

Ajnadžić je izrazio želju da sredstva budu utrošena na najbolji mogući način.

"I ova donacija dokazuje da gradimo državu Bosnu i Hercegovinu i zdravstveni sistem, a mi kao odgovorna lokalna zajednica imamo izražen interes da državna bolnica bude kredibilna, referentna, jaka i da može odgovoriti osnovnim zahtjevima. To žele i naši građani. Nastavit ćemo pomagati Opću bolnicu i u budućnosti", naglasio je Ajnadžić.

Sredstva koja je Općina Centar donirala Općoj bolnici, prema riječima direktora Kravića, podići će kvalitet zdravstvene usluge.

"Općina Centar pomaže našu ustanovu u kontinuitetu i na tome smo jako zahvalni. Donirana sredstva ćemo upotrijebiti za renoviranje takozvane 'prljave' ili septične sale koja se nalazi u prizemlju. To će doprinijeti bržem i boljem zbrinjavanju pacijenata kojima je ova donacija prvenstveno i namijenjena. Navedena sala prima pacijente koji imaju septična oboljenja i takvog pacijenta potrebno je zbrinuti na samom ulazu u bolnicu kako infekciju ne bi prenio dalje u prostorije. Tu se neutrališe izvor infekcije i pacijent se šalje na daljnji tretman", kazao je Kravić.

Posljednja donacija Općine Centar samo je jedna u nizu koje je ova lokalna zajednica predvođena načelnikom Bećirevićem realizovala u posljednjih nekoliko godina.

Kako je istakao Mustafa Resić, savjetnik načelnika Bećirevića, sve donacije realizovane su prije svega kako bi se pacijentima pružila kvalitetnija medicinska usluga.

"Vjerujem da će i nakon načelnika Bećirevića, koji je imao puno razumijevanje za potrebe ove visoke zdravstvene ustanove, biti nastavljena podrška zdravstvenom sistemu. I u narednom periodu pomagat ćemo projekte koji poboljšavaju kvalitet medicinske opreme, ali i usluge", naglasio je Resić.

Uručenju donacije prisustvovao je i Velija Katica, vijećnik Općinskog vijeća Centar, saopćeno je iz ove općine.