{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar dodjeljuje grant Udruženju "'Josip Broz Tito"

13.7.2015. u 17:34
0
17
Općina Centar dodjeljuje grant Udruženju "'Josip Broz Tito"
0
Općina Centar dodjeljuje grant Udruženju "'Josip Broz Tito"
U Općini Centar je potpisan protokol o realizaciji granta iz općinskog budžeta namijenjenog Društvu "Josip Broz Tito".
Radi se o iznosu od 2.000 KM koje je Općina izdvojila za obilježavanje značajnijih događaja i datuma koje organizira ovo udruženje. U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Društva "Josip Broz Tito" predsjednik Aldi Halilović.

Uz riječi zahvalnosti za finansijsku podršku Općine, Halilović je dodao: "Jedna od aktivnosti koje realizira naše udruženje je obilježavanje bitnih historijskih datuma koji se u najvećoj mjeri odnose na antifašističku narodnooslobodilačku borbu tokom Drugog svjetskog rata, kao i datuma koji su vezani za Josipa Broza Tita. Također organiziramo edukativne programe za mlade, najčešće za osnovce. Inače, najviše interesovanja imamo za organizovane ekskurzije, posebno u Kumrovec kao i za posjete mjestima u Bosni i Hercegovini gdje su se odigravale odlučujuće borbe za slobodu tokom Drugog svjetskog rata. Do sada smo u tom pogledu ostvarili najbolju saradnju sa Prvom i Gimnazijom Obala".

Potpisivanju protokola je prisustvovala i Zakira Šero, pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: