{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar pomaže izdavanje knjiga za slijepe i slabovidne

Klix.ba
22.4.2015. u 08:42
27
0
Općina Centar pomaže izdavanje knjiga za slijepe i slabovidne
27
Općina Centar pomaže izdavanje knjiga za slijepe i slabovidne
U budžetu Općine Centar za 2015. godinu obezbijeđeno je 3.000 KM za Javnu ustanovu Biblioteka za slijepa i slabovidna lica u Bosni i Hercegovini.
Protokol o donaciji navedenih sredstava, koja će biti utrošena za izdavanje knjiga u tehnici za slijepa i slabovidna lica, potpisao je 21. aprila 2015. godine direktor Biblioteke Sakib Pleh. Protokol je nešto ranije potpisao načelnik Općine Dževad Bećirević.

"U ime svih uposlenih i 1.558 korisnika Biblioteke želim se zahvaliti Općini Centar i načelniku Dževadu Bećireviću koji je pokazao razumijevanje za veoma značajan projekt izdavanja knjiga u tehnici za slijepa i slabovidna lica. Mi smo predvidjeli deset naslova lektire koji su obavezni za osnovno i srednje obrazovanje pri Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu. Općina Centar je i ranije pomagala Biblioteku dajući podršku i drugim našim projektima. Pozivamo i ostale lokalne zajednice i druge nivoe vlasti da se ugledaju na Općinu Centar i pomognu naš rad", naglasio je Pleh.

Potpisivanju protokola o donaciji navedenih sredstava prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero kojoj je direktor Pleh uručio i zahvalnicu namijenjenu Općini Centar za koju kaže da treba biti primjer kako se brine o institucijama kulture i obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: